6.3.18

Ελληνική επιχείρηση απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών φοβάται η Άγκυρα

Αυτές οι ενέργειες δεν γίνονται μετά από τόσες μέρες αναμονή. Γίνονται άμεσα. Είχαμε γράψει σχετικά ΕΔΩ
_____________________
Οι Τούρκοι φοβούντο προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με ειδικές δυνάμεις σε συνεργασία με τους Αμερικανούς και για αυτό τους μετέφεραν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ενώ σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών Αρχών είναι πιθανή η μεταφορά τους στην Κωνσταντινούπολη.

Φυσικά μια τέτοια επιχείρηση ουδέποτε ήταν στα σχέδια της ελληνικής πλευράς αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσαν να την εκτελέσουν Αμερικανοί με ελληνική Σημαία και την συμμετοχή κάποιων Ελλήνων.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση για λόγους που έχουν να κάνουν με το «τσαλάκωμα» της Τουρκίας, κάτι που διακαώς επιθυμούν οι ΗΠΑ, αλλά δεν μπορούν να το πετύχουν.
Δεν είναι τυχαίο που την φύλαξη των Ελλήνων στρατιωτικών την έχει αναλάβει ειδική ομάδα της Στρατοχωροφυλακής πιστών στην κυβέρνηση Ερντογάν.
Η Στρατοχωροφυλακή ως σώμα στο σύνολό της πρόσκεινται στο καθεστώς Ερντογάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι οκτώ Τούρκοι φυγάδες πραξικοπηματίες στρατιωτικοί αρχικά είχαν μεταφερθεί από την Αλεξανδρούπολη στην Καβάλα και εν συνεχεία στην Αθήνα για τον ίδιο ακριβώς λόγο: Υπήρχε φόβος ότι οι Τούρκοι θα επιχειρούσαν να τους φέρουν δια της βίας πίσω στην Τουρκία.
Για όσους πιστεύουν ότι «αυτά δεν γίνονται» αρκεί να θυμήσουμε τα «13 Περιστέρια» που ήταν ο μυστικός κωδικός για τη μεγαλύτερη επιχείρηση απελευθέρωσης Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας οι οποίοι κρατούντο σε στρατιωτικές φυλακές της Τουρκίας και είχε οργανωθεί από την ΕΥΠ
Για τον εντοπισμό των αγνοούμενων της Κυπριακής τραγωδίας οργανώθηκαν πολλές αποστολές από τα γεράκια της ΕΥΠ.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές επιχειρήσεις σωτηρίας ήταν αυτή στο στρατόπεδο Μπολού.
Εκεί εντοπίστηκαν 6 από τa «περιστέρια» ενώ τα άλλα 7 εντοπίστηκαν στο Ντενισλί. Το κωδικό όνομα για τους αγνοούμενους ήταν: «Τα περιστέρια βρίσκονται μέσα στο περιστερώνα. Θα αφήσουμε να πετάξουν τα 3».
Αλλά υπήρχε και δεύτερος κωδικός: «Ο θησαυρός είναι μέσα στο θησαυροφυλάκιο. Βρήκαμε άθικτο το θησαυρό».
Η επιχείρηση σχεδιάζεται με τη συνεργασία της Μοσσάντ αλλά ματαιώνεται την τελευταία στιγμή για να μην ανέβει το θερμόμετρο της έντασης στο Αιγαίο.
Μία άλλη αποστολή έλαβε χώρα στο Τσιακιρλί της επαρχίας Νεβσεχίρ.
'Ανδρες που ανήκαν στον εκτελεστικό βραχίονα της ΕΥΠ με το κάλυμμα του ιχθυεμπόρου, κατάφεραν να βρουν Έλληνες αιχμαλώτους ,εκεί στην κορυφή του λόφου ….στο μυστικό στρατόπεδο.
Πληροφοριοδότες τους ήταν και Τούρκοι δεσμοφύλακες που είχαν ανοίξει το στόμα τους… «για έναν Νίκο αιχμάλωτο απ’ την εισβολή που έφερε τατουάζ στο ένα χέρι με τη λέξη ΕΟΚΑ κι έναν άλλο Έλληνα αιχμάλωτο που ήταν τυφλός από το ένα μάτι….»!
Όταν ….«πλησίασαν» περισσότερο, τα «γεράκια» της Άγκυρας άνοιξαν πυρ.
Ένας από τους Έλληνες πράκτορες σκοτώθηκε στην ανταλλαγή πυρών!
Η συγκλονιστική υπόθεση καλύφθηκε με απόλυτη μυστικότητα.
Σε μια άλλη συναρπαστική αποστολή στη Τουρκία κοντά στα Άδανα ο αντισυνταγματάρχης Λ. Δερμετζόγλου της ΕΥΠ εντοπίζει έναν ομαδικό τάφο με αγνοούμενους του ’74 που οι Τούρκοι αρκετά χρόνια μετά την εισβολή τους δολοφόνησαν.
Ο αποτελεσματικός αξιωματικός έβαλε μέσα στον διπλωματικό σάκο οστά και νεκροκεφαλές προκειμένου να ταξιδέψουν στην Αθήνα κι από κει σε εργαστήριο της Αυστρίας προκειμένου να διαπιστωθεί με ραδιενεργό άνθρακα 14 ο ακριβής χρόνος των δολοφονιών.
Τα άκρως απόρρητα έγγραφα κυκλοφορούσαν μόνο σε ελάχιστα αντίγραφα πριν καταστραφούν με μια θλιμμένη και αινιγματική παράγραφο: «Αν και τα αποτελέσματα της επιχείρησης δεν ήταν τα αναμενόμενα λόγω απροβλέπτων δυσχερειών κατά την εκτέλεση της αυτά σας αποστέλλονται συνημμένα για σκοπούς ενημέρωσης….».
Ήταν μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της ΕΥΠ σε ξένο έδαφος, της υπηρεσίας με τους ομιχλώδεις αρχηγούς, τις μυστικές αποστολές, τις υποκλοπές, τις παρακολουθήσεις, το σκοτάδι αλλά και τις εξαιρετικές πράξεις προς την πατρίδα.
Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν στο βιβλίο του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη.
pronews