3.3.18

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σκάφος με 1,5 τόνο χασίς κατέλαβαν στην Κρήτη οι κομάντο της ΜΥΑ/ΛΣ (βίντεο)

Επιτυχημένη κατάληψη σκάφους εκτέλεσαν στο Λιβυκό Πέλαγος, 40 μίλια νότια της Κρήτης, οι Ειδικές Δυνάμεις του Λιμενικού/ ΕΛ. ΑΚΤ και της ΔΕΔΥΝΑΛ.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Στο πλοίο το οποίο στελεχωνόταν από Σύρους και κατά μια πληροφορία και Τούρκους μετέφερε 1,5 τόνο χασίς! Η επιχείρηση της ΜΥΑ/ ΛΣ στέφθηκε με απολυτή επιτυχία χάρη στην αυτοθυσία των στελεχών της μονάδας οι οποίοι επιχείρησαν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.
Δώδεκα στελέχη του Λιμενικού ακινητοποίησαν το σκάφος 20 μ., με ξένη σημαία και πλήρωμα τέσσερις Σύρους, τα ξημερώματα της Παρασκευής, 40 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, κοντά στην Ιεράπετρα όπου και πραγματοποίησαν ρεσάλτο.
Αρχικά, στην επιχείρηση συμμετείχε το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης 060, το οποίο εντόπισε το σκάφος και στη συνέχεια ζητήθηκε από τoν Κλάδο Ασφάλειας του Αρχηγείου του Λιμενικού να σπεύσει προς ενίσχυση και δεύτερο πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης ΠΑΘ με κλιμάκιο στελεχών των ειδικών δυνάμεων. Παράλληλα στην επιχείρηση πήραν μέρος δύο αεροσκάφη, ένα του λιμενικού και ένα λετονικό της Frontex.
Το αλιευτικό, σύμφωνα με πληροφορίες του, φέρεται να έχει ξεκινήσει από την Κύπρο, με προορισμό λιμάνι ευρωπαϊκής χώρας.
pronews