15.2.18

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί (pics)


Την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές στην Παιδεία, αλλά και στο καθεστώς των απεργιών, θέλησαν να εκφράσουν εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Πέμπτης (15/2).
Συμμετείχαν, λοιπόν, σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, το οποίο διοργάνωσαν στο κέντρο της πόλης οι Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύλλογοι γονέων, καθώς και σύλλογοι φοιτητών.

Τα αιτήματα των εκπαιδευτικών

Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου ζητούν να μην υπάρξει καμία αύξηση στο ωράριο εργασίας και διδασκαλίας.
«Με συλλογικές αποφάσεις συλλόγων και συνδικαλιστική κάλυψη από ομοσπονδίες, συλλόγους Π.Ε. και ΕΛΜΕ, δεν εφαρμόζουμε, δεν υλοποιούμε την 30ωρη παραμονή στο σχολείο και την ακυρώνουμε στην πράξη», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί.
«Οργανώνουμε τη συνέχεια του αγώνα ενάντια στο εκπαιδευτικό μνημόνιο και τα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης, υπουργείου, ΕΕ, ΟΟΣΑ με στόχο την ακύρωση των μέτρων, την αποτροπή των επόμενων και την ανατροπή όλου του πλαισίου Χρέους- ΕΕ- Μνημονίων. Προχωράμε με συντονισμό των εκπαιδευτικών σωματείων χωρίς καθυστερήσεις και λογικές αναμονής», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν για την κινητοποίησή τους.
politik.gr/