2.2.18

EKTAKTO: Το ΥΠΟΙΚ αποδέχθηκε την εξαγορά των «κόκκινων δανείων» των στελεχών των ΕΔ από το ΥΠΕΘΑ

Το ΥΠΟΙΚ αποδέχθηκε την εξαγορά των «κόκκινων δανείων» των στελεχών των ΕΔ από το ΥΠΕΘΑ και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία του Π.Καμμένου.

Ο κ.Παπαδημητρίου κλήθηκε από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδύσσεια Κωνσταντινόπουλο να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πρόσφατη αναφορά του Πάνου Καμμένου ότι το υπουργείο Αμυνας θα εξαγοράσει τα κόκκινα δάνεια των στρατιωτικών. 
Ο κ. Παπαδημητρίου επιβεβαίωσε αυτή την αναφορά λέγοντας ότι «μπορεί να γίνει εξαγορά των δανείων  των υπαλλήλων από τον αυτόνομο οργανισμό αξιωματικών. Είτε αυτόνομα είτε με την ίδρυση ανώνυμης εταιρίας. Απαιτείται νομοθετική παρέμβαση την οποία επεξεργαζόμαστε με προσοχή και η οποία θα γίνει. Η δράση αυτή του υπουργείου εθνικής άμυνας θα προσφέρει επωφελής λύσεις», είπε.  
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος απάντησε στον υπουργό ότι από τη στιγμή που αυτό το σχέδιο υπάρχει για το υπουργείο άμυνας θα πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα υπουργεία και οι υπουργοί να αγοράζουν τα κόκκινα  δάνεια υπαλλήλων.
«Καταλαβαίνω πως είναι πολιτική της κυβέρνησης απ’ ότι φαίνεται είναι επεξεργασμένες πολιτικές και προτείνω ο κ. Γαβρόγλου να έρθει να αγοράσει τα κόκκινα δάνεια των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και θα του κάνω ανάλογη ερώτηση.Ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης να αγοράσει τα δάνεια των αγροτών. 
Αυτό που κάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα πρέπει να το κάνουν όλα τα υπουργεία. Δεν θα υπάρχουν 2 μέτρα  και σταθμά και σε κάποιους  θα έχουν πωληθεί τα δάνεια τους και σε κάποιους άλλους θα τα  εξαγοράζετε. Σήμερα ανοίξατε νέα δεδομένα για τους δανειολήπτες της χώρας».
Στη δευτερολογία του ο υπουργός οικονομίας αντέδρασε λέγοντας ότι βάζει στο στόμα του λέξεις που δεν έχει πει, αλλά παραδέχτηκε ωστόσο ότι η εξαγορά κόκκινων δανείων από φορείς του Δημοσίου μπορεί να είναι μία επωφελής λύση που μελετά το υπουργείο.
«Βάζετε λέξεις στο στόμα μου που δεν είπα. Η εξαγορά των κόκκινων δανείων από φορείς  του Δημόσιου τομέα μπορεί να είναι μια  επωφελής λύση, μελετάμε αυτό το δεδομένο και με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην προκληθεί ούτε  δημοσιονομικό έλλειμμα ούτε ένα νέο κύμα στρατηγικών κακοπληρωτών. Επομένως δεν είπα ότι όλα τα  υπουργεία  μπορούν να το κάνουν αυτό μη μου βάζετε τέτοιες λέξεις στο στόμα μου». 
 pronews