13.2.18

Διπλό casus belli από τον Ρ.Τ. Ερντογάν στην Ελλάδα και την Κύπρο πριν λίγο


Ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας ο «φίλος» των Ελλήνων πρωθυπουργών Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτοξεύοντας ευθείες απειλές σε βάρος της Ελλάδας, μιλώντας όπως συνηθίζει στα «πρόβατα» του ισλαμιστικού AKP, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Με απλά λόγια, ο Ερντογάν απείλησε με πόλεμο την Ελλάδα και την Κύπρο, εάν περάσουν, όπως είπε τις «γραμμές»…

«Προειδοποιούμε αυτούς που ξεπερνούν τα όρια στην Κύπρο και στο Αιγαίο να μην κάνουν το λάθος βήμα», δήλωσε σε εκδήλωση του κόμματος ισλαμιστικού στην Άγκυρα. Αυτός ο ανεξέλεγκτος και επικίνδυνος άνθρωπος δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Τα λόγια του έχουν ως ακολούθως…
«Να μην νομίζουν ότι δεν προσέχουμε (παρατηρούμε) τις κινήσεις για την αναζήτηση αερίου ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις στο Αιγαίο με τις βραχονησίδες. Εμείς προειδοποιούμε όσους κάνουν το λάθος βήμα στην Κύπρο και το Αιγαίο, να μην ξεπερνούν τα όρια».
Εν ολίγοις, οι αφελείς στην Αθήνα θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο άνθρωπος αυτός θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα εάν πρώτα δεν θα εγκριθούν από την Τουρκία και όπως φαίνεται κανείς δεν είναι διατεθειμένος να τον σταματήσει.
Χωρίς να διστάσει λεπτό, εξαπέλυσε επίθεση και εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών με αφορμή την έγκριση παροχής οικονομικής βοήθειας στο κουρδικό PYD της Συρίας, η οποία έλαβε τη μορφή έγκρισης στον προϋπολογισμό της χώρας: «Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσο με τις ΗΠΑ. Στο ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».
Εάν και τώρα δεν αντιδράσουν οι ΗΠΑ μέσω του υπουργού Εξωτερικών Τίλερσον που οδεύει στην Άγκυρα, η Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το πλέγμα των συμμαχιών της, αφού δεν επαυξάν0υν την ασφάλειά της και δεν την προστατεύουν από αυθαιρεσίες. Τόσο απλά.
defence-point