3.2.18

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

Έχουν δίκιο... Ξέφυγε-προ πολλού- από την παραδοσιακή γραμμή του κόμματος, που ευνοούσε το ξεπούλημα της Μακεδονίας (και όχι μόνο).Τούς χάλασε τη πιάτσα! Δεν το χωνεύουν ότι ο Μίκης είναι πρώτα ΕΛΛΗΝΑΣ, ενώ αυτοί, μόνο Έλληνες δεν είναι.H Ιστορία δεν λερώνεται @@@@@@ με μπογιές. Juan
Επίθεση στο σπίτι που διαμένει ο Μίκης Θεοδωράκης κοντά στην Ακρόπολη, ο οποίος θα είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών στο αυριανό συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η ομάδα πέταξε κόκκινες μπογιές στην είσοδο του σπιτιού και έγραψε απειλητικά μηνύματα με σπρέι στον τοίχο της οικίας, προτού εγκαταλείψει το σημείο. Ένα εκ των συνθημάτων μάλιστα ανέφερε: «Η ιστορία σου ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος».
Η ταυτότητα και ο αριθμός των δραστών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, ενώ στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.
Παρά την επίθεση, σε δήλωση του στα «Τα Νέα», ο μουσικοσυνθέτης δήλωσε «ήρεμος και έτοιμος» για το αυριανό συλλαλητηρίο, καλώντας όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό να «μην πτοηθούν» και να αυξήσουν «την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητα τους.
(Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ)