28.2.18

Πήραν πίσω τα μέτρα οι Ισραηλινοί


Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή των φορολογικών και νομοθετικών μέτρων που οδήγησαν τις τρεις Εκκλησίες στην απόφαση να κλείσει ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.
Η ισραηλινή δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ «παγώνει» την είσπραξη των φόρων που ανακοίνωσε πρόσφατα επί ακινήτων των Εκκλησιών που δεν λειτουργούν ως χώροι λατρείας, έγινε γνωστό σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Επιπλέον, σε αναστολή ετέθη και το νομοσχέδιο περί απαλλοτρίωσης ακινήτων, το οποίο οι Εκκλησίες θεωρούν ότι πλήττει τα δικαιώματά τους, επισημαίνουν οι ισραηλινές αρχές.
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ Νιρ Μπαρκάτ αναμένεται να συγκροτήσουν μια ομάδα εργασίας «που θα διαπραγματευτεί με τις Εκκλησίες μια λύση» για το ζήτημα της επιβολής των φόρων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ο ναός της Αναστάσεως ή Ναός του Παναγίου Τάφου έκλεισε την Κυριακή έπειτα από απόφαση των ηγετών της Ελληνορθόδοξης, της Ρωμαιοκαθολικής και της Αρμενικής Εκκλησίας. Οι ηγέτες των τριών Εκκλησιών κατήγγειλαν την απόφαση που έλαβε πριν μερικές εβδομάδα η δημοτική αρχή της Ιερουσαλήμ να επιβάλει φόρους στις ιδιοκτησίες τους που δεν είναι χώροι λατρείας ή εκπαίδευσης, αλλά έχουν εμπορικές δραστηριότητες και αποφέρουν κέρδη, όπως για παράδειγμα από ενοίκια.

greekalert