6.2.18

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας


Στη Βουλή διαβιβάζεται από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που αφορά την υπόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με την  αγοραπωλησία αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού.
Η δικογραφία, η οποία σχηματίστηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς μετά από παραγγελία για έρευνα την οποία έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβιβάζεται στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος της απιστίας και σύμφωνα με τη συνταγματικά προβλεπόμενη πρακτική της «αμελητί» διαβίβασης.

Σύμφωνα με αυτή την πρακτική, οι εισαγγελικές και οι δικαστικές αρχές είναι υποχρεωμένες να αποστέλουν στη Βουλή στοιχεία για υπουργό, που περιέρχονται σε γνώση τους στο πλαίσιο έρευνας χωρίς καμία αξιολόγηση.
Στη συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνονται σύμφωνα με πληροφορίες μία κατάθεση μάρτυρα, ενώ ο μεςάζων της ελεγχόμενης αγοραπωλησίας των βλημμάτων στη Σαουδική Αραβία, Βαςίλης Παπαδόπουλος, ενώ εκλήθη σε κατάθεση δεν εμφανίστηκε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών
kathimerini