23.2.18

Η Κύπρος εγκαταλείπεται - Εφιαλτικές φωνές στο περιβάλλον Αναστασιάδη ζητούν «Συγκυριαρχία με τους Τουρκοκύπριους»

Η Κύπρος εγκαταλείπεται από όλους και ηττάται και κυρίως η ήττα προέρχεται εκ των έσω αφού Eφιαλτικές φωνές από το περιβάλλον Αναστασιάδη του ζητούν «Συγκυριαρχία με τους Τουρκοκύπριους» για να εκμεταλλευθούν επιτέλους τους ενεργειακούς θησαυρούς της κυπριακής ΑΟΖ.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει άρθρο του Λάζαρου Μαύρου αρθρογράφου στην εφημερίδα ‘Σημερινή’ και ραδιοφωνικού παραγωγού στο ‘Ράδιο Πρώτο’.
«Κοινή  συνισταμένη των δηλώσεων, άρθρων, γνωμοδοτήσεων, αναλύσεων (και «ειδικών συνεργατών») στα ΜΜΕ και στις «αναστασιαδικότερες» εφημερίδες, μία: 
Ν’ αφήσει κατά μέρος την διακηρυγμένη από τον ίδιο «ενεργειακή πολιτική» («δόγμα», το αποκαλεί η αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδα «Αλήθεια») και να προχωρήσει στη «λύση» της… Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας, η οποία (θρηνούντων έκτοτε των εν λόγω αρθρογράφων) δεν επετεύχθη στο Grans-Montana 28 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου 2017.
Α Π Ε Ν Α Ν Τ Ι  στο Πολεμικό Ναυτικό των Τούρκων Κατακτητών που καταργεί και απαγορεύει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο «τεμάχιο τρία» της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κ.Δ. στ’ ανοικτά της Αγιανάπας, παρεμποδίζοντας την αποστολή του βυθοτρυπάνου του «Σάιπεμ 12000» της ιταλικής «ΕΝΙ» και των δηλώσεων του καθεστώτος Ερντογάν ότι, «η Ελλάδα στο Αιγαίο και η Κύπρος στην ΑΟΖ θα υποστούν από την Τουρκία ό,τι και οι Κούρδοι στο Αφρίν της Συρίας», οι… «Αναστασιαδικότεροι», σουρουσούιλα, επιμένουν στην ΥΠΟΤΑΓΗ:
Ο Αναστασιάδης, γράφουν, «οφείλει να αντιληφθεί ότι αν συνεχίσουμε στην ίδια λογική και σε περιπέτειες θα μπούμε από τις οποίες δεν έχουμε ούτε δυνατότητες αλλά ούτε και τους απαραίτητους συμμάχους για να βγούμε νικητές αλλά και κινδυνεύουμε να χάσουμε στο τέλος και τα αυγά και τα πασχάλια».
Τα γράφει στο σημερινό του άρθρο ο επικεφαλής της Αναστασιαδικότερης, της αππέσσω του Προεδρικού εφημερίδας «Αλήθεια» των κ.κ. Φρίξου Κουλέρμου και Σωκράτη Χάσικου, ο κύριος Κώστας Ζαχαριάδης, πρώην ΕΔΟΝ και πρώην ΑΚΕΛ και πρώην ΑΔΗΣΟΚ και πρώην Ε.ΔΗ.
Και γνωμοδοτεί ότι: «Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο ρεαλιστικό [«ενεργειακό»] δόγμα το οποίο, αντί να είναι εστιασμένο στη σύγκρουση με την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους, να διασφαλίζει ΑΠΟ ΤΩΡΑ και τον δίκαιο διαμοιρασμό των οποιωνδήποτε πιθανών ευρημάτων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και να λειτουργεί ως δέλεαρ, κίνητρο και καταλύτης, για μια δίκαιη και αμοιβαία αποδεκτή λύση του κυπριακού» («Αλ» 20.2.18 σελ. 24).
Λέξη  «κλειδί» στη λογική της υποταγής στους Τούρκους Κατακτητές και στις μονάδες του τουρκικού Πολεμικού Στόλου στην κυπριακή ΑΟΖ, ο… «δίκαιος διαμοιρασμός». 
Της Ισότιμης Τουρκικής Συγκυριαρχίας…
Τα παραπάνω είναι αρθρογραφία των αναστασιαδικών μετά την ήττα στο οικόπεδο 3. Ζητούν συγκυριαρχία με τους Τουρκοκύπριους. Για εκεί το πάνε. Φάγανε πόρτα απ'όλους: Ελληνες, Ευρωπαίους, Αμερικανούς, Ρώσους»
Μόλις χθες το βράδυ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στις Βρυξέλλες είπε ούτε λίγο ούτε πολύ στον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη, ο οποίος του εξέθεσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη τουρκική «πειρατεία» στο Οικόπεδο 3 της τουρκικής ΑΟΖ και την περικύλωση του γεωτρύπανου της ΕΝΙ από τα τουρκικά πολεμικά πλοία:
«Σας καταλαβαίνω αλλά καλύτερα να τα βρείτε με τη Τουρκία»!
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του ο πρόεδρος Αναστασιάδης στις Βρυξέλλες, ο μεν Ν.Τουσκ «άκουσε, αντιλαμβάνεται και συμμερίζεται πως πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά πάνω απ'όλα προέχει να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης και ασφάλεια στην περιοχή».
Άρα όλοι είτε μέσα, είτε έξω από την Κύπρο προωθούν το ίδιο ακριβώς πράγμα, την συγκυριαρχία, με την λογική «καλύτερα να εκμεταλλευθώ τους θησαυρούς μου και ας πάρω τα μισά»
Είναι εντυπωσιακό ότι κανείς - μα, κανείς! - από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν έχει αντιδράσει έστω με μία σαφή καταδικαστική δήλωση στην τουρκική επιθετική κίνηση.
Εδώ φοβούνται να το κάνουν οι εντός Κύπρου.
pronews