18.2.18

Να το βάλει καλά στο μυαλό του ο Ακιντζί – Μερίδιο στους υδρογονάνθρακες έχουν οι Κύπριοι πολίτες και όχι το ψευδοκράτοςΜε τη φράση «είτε θα καταλήξουμε σε ενδιάμεσες φόρμουλες στο θέμα της ΑΟΖ, είτε η τουρκοκυπριακή πλευρά σε συνεργασία με την Τουρκία θα ξεκινήσει δικές της έρευνες», σχολίασε ο Τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNNTurk, o Tουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης υποστήριξε πως «αυτός ο πλούτος είναι κοινός.

»Δεν ανήκει αποκλειστικά στους Ελληνοκύπριους», προσθέτοντας πως η λύση για εξάλειψη της έντασης στην Κυπριακή ΑΟΖ είναι «να παραιτηθεί, η ελληνοκυπριακή πλευρά από την αδιάλλακτη στάση της».
«Αυτό που πρέπει να γίνει είναι η μετατροπή αυτού του πεδίου από πεδίο αντιπαράθεσης σε πεδίο συνεργασίας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Καταλήγοντας ο κ. Ακιντζί προανήγγειλε ότι θα προχωρήσει και η δική του πλευρά σε έρευνες.
«Και φυσικά, σε συνεργασία με την Τουρκία, με το καράβι γεωτρήσεων που απέκτησε η Τουρκία πριν από λίγο χρονικό διάστημα, και εμείς θα ξεκινήσουμε εργασίες».
Βεβαίως ο κατοχικός ηγέτης αποκρύπτει την αλήθεια, η οποία είναι: α) Οι Τουρκοκύπριοι έχουν μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες μόνο ως πολίτες μιας ενιαίας Κύπρου. Ως πολίτες του ψευδοκράτους δεν έχουν κανένα μερίδιο και β) Τα κοιτάσματα στα νότια της Κύπρου -ακόμα κι εάν η Κύπρος διχοτομηθεί επίσημα ή ακόμα κι εάν ενωθεί σε ομοσπονδία- ανήκουν σε εκείνους που ελέγχουν τις νότιες ακτές του νησιού, δηλαδή στην Κυπριακή Δημοκρατία.
Εάν ο Ακιντζί θέλει μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες πρέπει να καταλύσει το ψευδοκράτος του και να πάρει ξανά κυπριακό διαβατήριο. Αλλιώς μερίδιο «γιοκ»!
Δυστυχώς κάποιοι ανόητοι στην Κύπρο βιάστηκαν να τάξουν μερίδιο στους Τουρκοκύπριους δίχως τις προαναφερθείσες λογικές προϋποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι εάν τουρκικό τρυπάνι ξεκινήσει να κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ όχι απλώς παρανομεί αλλά ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου.
tribune