14.2.18

Ανείπωτη τραγωδία: 17 νεκροί από πυροβολισμούς σε σχολείο στην Φλόριντα - Δεκάδες οι τραυματίες (upd, βίντεο)


(Ανανέωση 02:05) Στους 17 ανέρχεται ο νεότερος απολογισμός των νεκρών και στους 50 των τραυματιών  από την επίθεση στο σχολείο της Φλόριντα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συναγερμός σήμανε στις αρχές ασφάλειας των ΗΠΑ όταν στην Φλόριντα σημειώθηκαν πυροβολισμοί σε σχολείο με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για 1 νεκρό και πάνω από 20 θύματα.
Την εκκένωση του σχολικού συγκροτήματος Stoneman Douglas High School στη Φλόριντα διέταξαν οι αμερικανικές αρχές, μετά από αναφορές για πυροβολισμούς και «πολλά θύματα» από τα πυρά αγνώστου δράστη.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Πάρκλαντ, της Φλόριντα. Η αστυνομία απέκλεισε σε μεγάλη ακτίνα την περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση του δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, στο σημείο έσπευσε μεγάλος αριθμός ιατρικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν πολλά παιδιά και ενήλικες που έχουν πληγεί από σφαίρες.
Στο Stoneman Douglas High School φοιτούν σχεδόν 3.000 παιδιά, τα οποία ήταν στις εγκαταστάσεις όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί.
Οι αμερικανικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη δύο ατόμων που έχουν δεχθεί τα πυρά του δράστη, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι άντρας.
Άλλα μέσα ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματισμένων σε πέντε, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις από το γραφείο του σερίφη, τουλάχιστον 20 άτομα έχουν δεχθεί τις σφαίρες του δράστη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχολικό συγκρότημα έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 παιδιά, τα οποία βρήκαν καταφύγιο σε μία μεγάλη ντουλάπα, προκειμένου να προφυλαχθούν από τις σφαίρες του δράστη.
Οι μαθητές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναμένουν βοήθεια από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό τους, παράλληλα με την επιχείρηση για τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του δράστη.
Η κατάσταση θεωρήθηκε κρίσιμη για τις αμερικανικές αρχές, καθώς ζητήθηκε και η συνδρομή του FBI, κλιμάκια του οποίου έχουν σπεύσει στο σχολικό συγκρότημα και επιχειρούν μαζί με τις τοπικές δυνάμεις.
JUST IN: Authorities respond to report of school shooting in Parkland, Florida. Coral Springs Police urge public to avoid the area around Douglas High School http://cbsn.ws/2C0rgKk 


pronews