17.2.18

Μας άφησαν (πάλι...) μόνους οι «εταίροι»: «Αγκαλιές & φιλιά» και εξοπλιστική συμφωνία μεταξύ Αγκυρας & Βερολίνου!

Kι ενώ στο Αιγαίο η κατάσταση είναι ημιεμπόλεμη, μετά τις πρωτοφανείς επιθετικές κινήσεις της Αγκυρας και την παραλίγο βύθιση του άοπλου (απίστευτο, αλλά αληθινό...) σκάφους της ΛΣ/ΕΛ.ΑΚΤ. από το πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής Umun, το Βερολίνο, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα, δηλαδή να είναι φίλος της Τουρκίας, «έδωσε χέρια» με την Αγκυρα!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Βερολίνου «Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Γερμανίας συμφώνησαν να εργαστούν για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων μετά από μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου»!
Φαντασθείτε να μην τους είχαμε δείξει και τα βίντεο με την απόπειρα βύθισης του «Γαύδος», φαντασθείτε να μην χρησιμοποιούσαν παράνομα γερμανικό οπλισμό στην Αφρίν, φαντασθείτε να μην φυλάκιζαν Γερμανούς δημοσιογράφους (τον τελευταίο τον απελευθέρωσαν χθες εν είδη ομήρου)!
 Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μόναχο, ο Γερμανός Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και ο Τούρκος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωσαν ότι «συμφώνησαν εμβάθυνση του διαλόγου και της συνεργασίας»
«Ως υπουργοί Εξωτερικών, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε και να εμβαθύνουμε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, καθώς και τη συνεργασία μας σε πολλά περιφερειακά ζητήματα», ήταν η κοινή δήλωση Γκάμπριελ και Τσαβούσογλου.
Τι προβλέπει η συμφωνία: 
- Η κοινοπραξία Eurojet, θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη του κινητήρα του εγχώριας κατασκευής νέου τουρκικού μαχητικού stealth TF-X, που θα βασιστεί στον EJ-2000 του Eurofighter
-Θα επιτραπεί η μεταφορά τεχνολογίας για τον κινητήρα του άρματος μάχης ALTAY, από την γερμανική MTU, έτσι ώστε να αναπτυχθεί ένας τουρκικός κινητήρας βασισμένος σε αυτόν
- Θα υπάρξει μεταφορά τεχνολογίας για την αναβάθμιση των Leopard-2A4 σε επίπεδο Α7/Evolution από την Rheinmetall
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου, που συμμετέχει και ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Αμυνας Π.Καμμένος, ο οποίος τρέχει απο αντιπροσωπεία σε αντιπροσωπεία με τα βίντεο της επίθεσης στο «Γαύδος» στα χέρια και ενημερώνει, αλλά ποιος τον ακούει;
Μια Τουρκία με 80 εκατ. πληθυσμό, 1,12 τρισ. δολ. ΑΕΠ το 2017, ανάπτυξη 11% σε ετήσια βάση, κολοσσιαίες ένοπλες δυνάμεις, μπόλικο «κρέας για τα κανόνια» και το κυριότερο αποφασιστικότητα να κάνουν πράξη την ισχύ τους, απέναντι σε μία κατεστραμμένη οικονομικά, χώρα, την Ελλάδα, με 50% μείωση αμυντικών δαπανών (70% σε σχέση με αυτές που έπρεπε να είναι) που παρακαλά χώρες σαν την Αλβανία και τα Σκόπια να «συμφωνήσουν» σε ετεροβαρείς, για την Ελλάδα, συμβάσεις.
Πόσες πιθανότητες έχουμε να μας ακούσουν;
Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός δημοσιογράφος τουρκικής καταγωγής, Νρενίζ Γιουτζέλ, απελευθερώθηκε μετά από έναν χρόνο κράτησης χωρίς απαγγελία κατηγοριών…
pronews