3.2.18

Φυλακές Κορυδαλλού: Απετράπη απόδραση βαρυποινιτών τελευταία στιγμή με επιχείρηση των ΕΚΑΜ


Οργανωμένο σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα από την Α’ Πτέρυγα, φαίνεται πως απέτρεψαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, με συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή, στον χώρο των φυλακών.

Προηγήθηκε εισαγγελική παραγγελία μετά από πληροφορίες ότι προετοιμάζεται απόδραση από τη φυλακή ενδεχομένως και με ομήρους.
Η έρευνα των ανδρών των ΕΚΑΜ επικεντρώθηκε στο κελί του κρατούμενου Φάμπιο Ντούσκο, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στην υπόθεση «Γοργοπόταμος», την απόπειρα δηλαδή του Χριστόδουλου Ξηρού με τους Πυρήνες της Φωτιάς να βγάλουν από τη φυλακή μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης τον Ιανουάριο του 2015.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο κελί του Αλβανού κρατούμενου αυτοσχέδια μαχαίρια και laptop συνδεδεμένα με το διαδίκτυο με στικάκια, όχι όμως και όπλα παρά την σχετική πληροφορία που είχαν.
Αστυνομικές πηγές, πάντως, διατυπώνουν ερωτήματα για το πώς βρέθηκε ένας βαρυποινίτης όπως ο Ντούσκο στην Α΄ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, μια πτέρυγα στην οποία δεν φιλοξενούνται εγκληματίες με πολυετείς ποινές κάθειρξης.
pronews