3.2.18

Μάχη έδωσε στο έδαφος ο Ρώσος πιλότος πριν δολοφονηθεί από τους ισλαμιστές

Μάχη έδωσε στο έδαφος ο Ρώσος πιλότος του Su-25 που καταρρίφθηκε στην Ιντλίμπ απέναντι στους ισλαμιστές αντάρτες μέχρι που του τελείωσαν οι σφαίρες.​

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο πιλότος έφτασε με ασφάλεια στο έδαφος με το αλεξίπτωτο του σχεδόν δίπλα στο αεροσκάφος του που είχε καταρριφθεί.
Στη συνέχεια επικοινώνησε αμέσως με τη βάση του στην Χμειμίμ αναφέροντας την κατάσταση που βρισκόταν, ζητώντας αμέσως την πραγματοποίηση αποστολής CSAR για τη διάσωσή του.
Η απσοτολή όμως δεν έγινε ποτέ και εδώ υπάρχουν σημαντικά ερωτήματα γιατί αυτή δεν έγινε. Όταν ρωσικά αεροσκάφη επιχειρούν πάνω απο την Ιντλίμπ πάντα θα έπρεπε να υπήρχαν ελικόπτερα σε ετοιμότητα με ειδικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο κατάρριψης. Αλλά τέτοια δεν υπήρχαν.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ρωσικό αρχηγείο ειδοποίησε τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Ιντλιμπ για να προχωρήσουν στο απεγκλωβισμό του, αλλά περίεργος δεν υπάρχουν στοιχεία εάν οργανώθηκε επιχείρηση από την Χμειμίμ.
Ο πιλότος περικυκλωμένος από τους διώκτες του με μόνο εφόδιο το προσωπικό του όπλο έδωσε μάχη με τους αντάρτες πριν σκοτωθεί.
Στη συνέχεια οι τελευταίοι πήραν τον ασύρματο του νεκρού Ρώσου πιλότου φωνάζοντας βρισιές προς τους Ρώσους στην ίδια συχνότητα.

The Russian pilot landed next to his downed jet, and called AB telling them the situation that he was facing
Then the militias reached him.
He was killed defending him self against them, and after killing him they took his device and started swearing at it.
pronews