18.2.18

«Επιθεώρηση μάχης» Αλ. Τσίπρα και Π. Καμμένου στο αεροδρόμιο και τις πυροβολαρχίες της Σκύρου (φωτό)


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,επισκέφθηκαν την 135η Σμηναρχία Μάχης στην Σκύρο και συνομίλησαν με τους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών, τους τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και το προσωπικό της Σμηναρχίας, τους συνεχάρησαν και τους ευχήθηκαν για τη Σαρακοστή.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα είναι υψηλού συμβολισμού, μετά και το πρόσφατο περιστατικό στα Ίμια, καθώς από την 135η ΣΜ απογειώνονται τα ελληνικά μαχητικά που αναχαιτίζουν τους Τούρκους που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο στο Αιγαίο.
«Ο Πρωθυπουργός στη Σκύρο συνομίλησε με τους μαχητές του Αιγαίου τους άγρυπνους τεχνικούς της ΠΑ και όλο το προσωπικό συγχαίροντας τους και ευχόμενος καλή Σαρακοστή», έγραψε σε ανάρτηση του στο Τwitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ανεβάζοντας και τη σχετική φωτογραφία.
«Συνομιλήσαμε με τους πιλότους και τους τεχνικούς που βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», έγραψε και ο πρωθυπουργός στο Τwitter.
«Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στο νησί της Σκύρου, επισκέφθηκα σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής 'Αμυνας την 135η Σμηναρχία Μάχης. Συνομιλήσαμε με τους πιλότους και τους τεχνικούς που βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», έγραψε ο πρωθυπουργός επισυνάπτοντας και φωτογραφίες από την επίσκεψη.
Η 135 Σμηναρχία Μάχης (135ΣΜ) έχει ως αποστολή τη διατήρηση υψηλού βαθμού αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας, με κατάλληλη οργάνωση, εκπαίδευση του προσωπικού και συντήρησης των μέσων και συστημάτων που διατίθενται ή μετασταθμεύουν σ’ αυτή, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αεροπορικών επιχειρήσεων και αντιμετώπιση καταστάσεων ανάγκης, οποτεδήποτε απαιτηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα Σχέδια.
Σήμερα, από τη Μονάδα επιχειρούν ως αεροσκάφη επιφυλακής τα Μ2000 και Μ2000-5 της 114 ΠΜ, F-16 της 110 και 116ΠΜ αντίστοιχα και F4-E της 117ΠΜ.
Από τον Δεκέμβριο του 1999 έχει εγκατασταθεί και αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο η 22η Μοίρα Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot.
Στην Μονάδα στεγάζεται και υποστηρίζεται ο Σταθμός Ανεφοδιασμού Ελικοπτέρων (ΣΤΑΝΕΠ), ο οποίος υπάγεται επιχειρησιακά στον Στρατό Ξηράς.
Ο κ. Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί και το ναυτικό κλιμάκιο των πυραύλων εδάφους-επιφάνειας Exocet ν.μ. 40 αλλά λόγω του απορρήτου χαρακτήρα των συγκεκριμένων όπλων δεν αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα φωτογραφίες αυτής της επίσκεψης.
Δείτε τις φωτογραφίες:


Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στο νησί της Σκύρου, επισκέφθηκα σήμερα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας την 135η Σμηναρχία Μάχης. Συνομιλήσαμε με τους πιλότους και τους τεχνικούς που βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.



Ο Πρωθυπουργός στη Σκύρο συνομίλησε με τους μαχητές του Αιγαίου τους άγρυπνους τεχνικούς της ΠΑ και όλο το προσωπικό συγχαίροντας τους και ευχόμενος καλή Σαρακοστή

pronews