18.2.18

Νεκρός ο ψαράς που αγνοείτο στη Νέα Μηχανιώνα


Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρέθηκε πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή “Φάρος” Αγγελοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Ανήκει στο ψαρά που αγνοείτο εδώ και πάνω από τρεις εβδομάδες.

Πρόκειται για το 43χρονο αγνοούμενο επαγγελματία αλιέα, το σκάφος του οποίου είχε εντοπιστεί απογευματινές ώρες της 26/01/2018 να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου και συγκεκριμένα οχτώ ναυτικά μίλια δυτικά της Νέας Μηχανιώνας.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζουμε πως απογευματινές ώρες της Παρασκευής 26 Ιανουαρίου είχε ενημερωθεί η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης για περιστατικό αγνοούμενου 43χρονου αλιέα, επιβαίνοντα στο υπό ιδιοκτησίας του σκάφος επαγγελματικό-αλιευτικό «καπετάν Θανάσης», το οποίο εντοπίστηκε από παραπλέοντα αλιευτικά σκάφη να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου και συγκεκριμένα 8 ν.μ. δυτικά της Νέας Μηχανιώνας.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) πραγματοποιήθηκαν έρευνες από Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης και περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό του ανωτέρω στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, καθώς επίσης από ιδιωτικά αλιευτικά σκάφη και σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Παράλληλα, απογειώθηκαν αεροσκάφος και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ε.Μ.Α.Κ..
Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί μακρόν, με αρνητικά αποτελέσματα.
politik.gr