14.2.18

Φυλακή ξανά για τον πρώην Τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ Ιλκέρ Μπασμπούγ;

Ανεξέλεγκτος απόλυτα έχει καταστεί ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος έχει «ξεσαλώσει» και επιτίθεται εναντίον οποιουδήποτε εκφράσει διαφορετική άποψη για την επιχείρηση στο Αφρίν, αποκαλύπτοντας τον ισλαμοφασιστικό χαρακτήρα του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρύσει στην Τουρκία.
Στο «μάτι του κυκλώνα» έχει βρεθεί ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπασμπούγ, καθώς σχολίασε αρνητικά την επιχείρηση στο Αφρίν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει και εσωτερική πολιτική διάσταση, τυγχάνει δηλαδή εκμετάλλευσης από την κυβερνητική πλευρά.

Ο Ερντογάν του επετέθη χωρίς να χάσει καιρό, απειλώντας τον εμμέσως με τη «λήψη μέτρων», το οποίο στη σύγχρονη αργκό του καθεστώτος, σημαίνει σύλληψη, απαγγελία κατηγοριών και φυλάκιση. Τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Ερντογάν που παριστάνει τον τιμητή των πάντων ήταν επιεικώς ξεδιάντροπα και απορεί κανείς με την ανοχή του στρατεύματος απέναντί του…
«Δεν ντρέπεται; Δεν είναι δουλειά του να λέει ότι η επιχειρήσει αξιοποιείται πολιτικά. Ό,τι χρειαστεί γι’ αυτόν θα γίνει». Μη χάσει την ευκαιρία, έσπευσε να σταθεί δίπλα στον Ερντογάν και ο «γκρίζος λύκος», αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), γνωστός «δημοκράτης» και αυτός, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σχολιάζοντας αρνητικά το ήθος του στρατηγού για τις δηλώσεις που έκανε.
Υπενθυμίζεται, ότι ο στρατηγός Μπασμπούγ είχε φυλακιστεί επί 26 μήνες για την υπόθεση «Εργενεκόν» και αποφυλακίστηκε τον Μάρτιο του 2014. Υποτίθεται ότι την υπόθεση την είχαν στήσει οι οπαδοί του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν στο «βαθύ τουρκικό κράτος».
Η «ισλαμιστική επανάσταση» του Ερντογάν δεν εξάλειψε αυτό το «βαθύ κράτος», αλλά επιχειρεί να αναλάβει τα ηνία του, χωρίς να είναι βέβαιο ότι τα έχει καταφέρει απόλυτα, με αποτέλεσμα παρότι κάνει τον άτρωτο, ο διεφθαρμένος Τούρκος πρόεδρος να φοβάται τη βίαιη ανατροπή του.
defence-point