24.2.18

Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για τορπίλες και αναβάθμιση ρωσικών Α/Α όπλων

Επιβεβαιώνονται τα δημοσιεύματα της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ και του pronews.gr που έκαναν λόγο για κινητικότητα σε εξοπλιστικά προγράμματα από την ελληνική πλευρά που τόσο τα έχουν ανάγκη οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Από τις 12:00 το μεσημέρι συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα με τα εξοπλιστικά θέματα να βρίσκονται στην ημερήσια ατζέντα.
Αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τη μελέτη σκοπιμότητας για την αγορά τορπιλών για το ΠΝ και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς όπως ανακοίνωσε και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Όπως όλα δείχνουν, ωστόσο, η συζήτηση δεν πρόκειται να μείνει εκεί. Αλλά αναμένεται να τους απασχολήσει και το μείζον θέμα της τουρκικής προκλητικότητας σε Ελλάδα και Κύπρο.
Στον απόηχο και των διεθνών επαφών που είχε χθες ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός έστειλε χθες ηχηρό μήνυμα, ότι η Τουρκία οφείλει να σέβεται το διεθνές δίκαιο τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Ενώ τα κυβερνητικά στελέχη στάθηκαν ιδιαιτέρως στη δήλωση Τουσκ, ο οποίος ζήτησε από τη γείτονα άμεση παύση των παράνομων ενεργειών σε Κύπρο και Ελλάδα.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:
«Συνεδριάζει υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα την έγκριση υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων που αφορούν αντιαεροπορικά συστήματα, τορπίλες ναυτικού και τακτικό σύστημα μάχης Στρατού Ξηράς».
pronews