4.2.18

Το σκληρό μήνυμα της φυλής Καλάς προς τους Σκοπιανούς: «Δεν είστε αδέρφια μας, δεν είστε Μακεδόνες» (βίντεο)

Το ΣΚΛΗΡΟ μήνυμα της φυλής Καλάς κατά την διάρκεια του 1ου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, απογόνων των στρατιωτών του Μεγαλέξανδρου, προς τους Σκοπιανούς: “ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ!”
Δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο!….

Οι Καλάς, είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί δική της γλώσσα. Ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου στις 5.000 και διαφέρει από τις γειτονικές φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά, αφού οι Καλάς είναι πολυθεϊστές εν μέσω τεραστίου μουσουλμανικού πληθυσμού.
Οι Καλάς δέχονται ότι έχουν ελληνική καταγωγή, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η γλώσσα τους, ινδοευρωπαϊκής προελεύσεως, παρουσιάζει στοιχεία από τα περσικά, τα σανσκριτικά και τα ελληνικά, με λέξεις στις οποίες κάποιοι γλωσσολόγοι εντοπίζουν κοινές ρίζες με τις ελληνικές.
ΝΟΜ είναι το όνομα. ΠΑΡΕΙΜ, από το αρχαίο πάρειμι σημαίνει πορεύομαι, διαβαίνω. ΧΕΜΑΝ είναι ο χειμώνας. ΙΛΑ σημαίνει έλα. ΔΟΝΤΟΥΓΙΑ αποκαλούν τα δόντια, ΝΤΙ το ρήμα δίδω, ενώ ο χαιρετισμός που σου απευθύνουν όταν σε βλέπουν είναι ΙΣΠΑΤΑ, που για μερικούς θυμίζει το ασπάζομαι. Στους χαιρετισμούς τους συναντά κανείς και τις λέξεις «χάιρε, χαϊρέτα, γιάμασις».
pronews