16.2.18

Οι “βουτυράτοι” που δεν ήθελαν κανόνια αλλά τώρα ζητούν “πόλεμο”!


του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο μέσος Έλληνας πολίτης που είναι και το φορολογικό υποζύγιο όλων των κυβερνήσεων έχει κάθε δίκιο να οργίζεται και να ζητά εξηγήσεις για την τουρκική προκλητικότητα και το πως την αντιμετωπίζουμε…
Έχει κάθε δικαίωμα να ρωτά, γιατί όλες σχεδόν οι κυβερνήσεις –ειδικά εκείνες του κ.Σημίτη– τον έβαλαν να “χρυσοπληρώσει” οπλικά συστήματα για την “ισχυρή Ελλάδα”και τώρα εμείς οι δημοσιογράφοι του γράφουμε ότι “απαιτείται ψυχραιμία” και πως “δεν πρέπει να παρασυρθεί η Ελλάδα στην κλιμάκωση που επιχειρεί η Τουρκία”.

Τα ΓΙΑΤΙ του είναι σωστά και η απαίτησή του να αντιμετωπιστούν πιο δυναμικά οι αλητείες των Τούρκων απολύτως δικαιολογημένη…
Ο μέσος Έλληνας πολίτης, το φορολογικό υποζύγιο των κυβερνήσεων έχει το δικαίωμα να τα ζητά όλα αυτά…
Αυτοί που δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ζητάνε …πόλεμο είναι οι “βουτυράτοι” που δεν ήθελαν κανόνια, απαξίωναν με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία οτιδήποτε είχε σχέση με τις ΕΔ, θεωρούσαν πάντα το χώρο της Άμυνας “μαύρη τρύπα για την οικονομία” και υποστήριζαν με σθένος την άποψη πως “τίποτα δεν πρόκειται να γίνει με την Τουρκία”… Αυτοί οι “βουτυράτοι” που στήριξαν το …δίλημμα “βούτυρο ή κανόνια”, δεν έχουν το δικαίωμα , αλλά όπως φαίνεται τις τελευταίες ημέρες έχουν πολύ, πάρα πολύ θράσος…
Οπαδοί οικονομικών απόψεων με τις οποίες  δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να παραχωρηθεί η ασφάλεια της χώρας σε …ιδιωτικές εταιρείες “σεκιούριτι”, για χάρη της “ανάπτυξης” , εμφανίζονται λάβροι υποστηρικτές των δυναμικών αντιδράσεων. Μέχρι και πόλεμο που λέει ο λόγος… Κι ας εκθειάζουν ακόμη την διαχείριση της κρίσης των Ιμίων το 1996, όταν οι τότε κυβερνώντες ζητούσαν τη συμμαχία …του ανέμου για “να τελειώνουμε”.
Με ύφος 1000 όχι καρδιναλίων ,αλλά …στρατηγών και ναυάρχων κάνουν υποδείξεις στη στρατιωτική ηγεσία από την οποία αγαπημένος στόχος είναι πάντα ο Α/ΓΕΕΘΑ.
Για να τοποθετηθούμε απολύτως ξεκάθαρα:
•Η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά είναι εξαιρετικά σοβαρή και κρίσιμη και μας προέκυψε στη χειρότερη δυνατή συγκυρία: οι ελλείψεις μας είναι κάτι παραπάνω από σοβαρές κι αυτό δεν είναι μυστικό. Το ξέρουν και οι Τούρκοι.
•Το πως φθάσαμε σ΄ αυτό το σημείο θα ΄ναι καλό να μας το αναλύσουν οι “βουτυράτοι”. Αυτοί που χλεύαζαν πολλά χρόνια τώρα όποιον τολμούσε να θέσει το θέμα του εξοπλισμού της χώρας. Εκείνοι που απέδιδαν υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σ΄ όποιον ασχολείτο με τις ΕΔ. Είναι οι ίδιοι που στις παρέες τους ,όταν η κουβέντα έρχεται σε θέματα Άμυνας αποκαλούν τους στρατιωτικούς “καραβανάδες”. Εκείνοι που εμπόδισαν έμμεσα ή άμεσα οποιαδήποτε προσπάθεια συμμαζέματος των ΕΔ ,συντήρησης και ενδυνάμωσης του υπάρχοντος -το τονίζουμε αυτό- οπλοστασίου τους.
Αυτοί λοιπόν ζητούν τώρα “δυναμική αντίδραση”! Να γελάς ή να κλαις;
Το αίτημα των “βουτυράτων” όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα ικανοποιηθεί, όχι επειδή το ζητούν, αλλά επειδή όπως έχουν έρθει τα πράγματα η επιλογή για  πιο δυναμική αντίδραση των τουρκικών προκλήσεων είναι μονόδρομος.
Οι ΕΔ και το προσωπικό τους θα κάνουν όπως πάντα τη δουλειά τους με τα μέσα που έχουν στα χέρια τους. Και θα την κάνουν σωστά. Ας τους αφήσουμε να λειτουργήσουν όπως γνωρίζουν. Δεν χρειάζονται τις υποδείξεις κανενός. Ούτε των “αντιμιλιταριστών”, ούτε των “νεοφιλελεύθερων”.
Ας αφήσουμε και την ηγεσία των ΕΔ να επικεντρωθεί στα δύσκολα που είναι πολύ πιθανό να έρθουν. Η κομματική κριτική και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν βοηθούν κανένα. Ειδικά τη χώρα…
Οι “βουτυράτοι” ας ασχοληθούν με τα “χρηματοπιστωτικά” και την “ανάπτυξη” κι ας αφήσουν τους επαγγελματίες του χώρου να κάνουν τη δουλειά τους. Η κατάσταση είναι αρκετά σοβαρή για να την εμπιστευθούμε σ΄ αυτούς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην σημερινή προβληματική κατάσταση.

militaire