3.2.18

Θανάσιμος κίνδυνος απαξίωσης όλων των Apache της Αεροπορίας Στρατού!


Στην Αεροπορία Στρατού και στο ΓΕΣ φαίνεται ότι έχουν λάθος ανησυχίες και γι΄ αυτό οδηγούνται και σε λάθος αποφάσεις. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά το γεγονός ότι έτρεξαν με “χίλια” την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη προμήθεια των παροπλισμένων Kiowa και δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι συμβαίνει με τα Apache! Και δεν μιλάμε για τα Apache για τα οποία έχουμε χάσει το τραίνο από το 2010, όταν δεν προχωρήσαμε στον εκσυγχρονισμό τους! Μιλάμε πλέον για τα Apache D τα οποία απ΄ ότι φαίνεται απειλούνται με την ίδια απαξίωση!

Δεν το λέμε εμείς το λένε και το γράφουν οι Βρετανοί που ήδη σκέφτονται τι θα κάνουν τα δικά τους Apache D, μετά από την “προώθηση” των Αμερικανών στα πιο “προχωρημένα” Apache E! Κάτι που σημαίνει ότι η συντήρηση και τα ανταλλακτικά για την έκδοση D πολύ γρήγορα θα ΄ναι παρελθόν.
Στη Βρετανία δεν λειτουργούν όπως εδώ στην Ελλάδα. Το 2010 μέσα στον πανικό της κρίσης κανένας δεν άκουσε την τότε ηγεσία του ΓΕΣ -ήταν Α/ΓΕΣ ο Φ.Φράγκος- που έλεγε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε εκσυγχρονισμό των Apache A. Το αποτέλεσμα το ζούμε με την απαξίωση τους.Οι Βρετανοί είναι σε φάση προβληματισμού για το αν θα προχωρήσουν μαζί με τους Αμερικανούς στην επόμενη έκδοση του επιθετικού ελικοπτέρου ή αν θα αντικαταστήσουν τα Apache με το ευρωπαϊκό Tiger. Ποια θα ΄ναι η απόφαση κανείς δεν ξέρει. Αλλά τουλάχιστον ασχολούνται με το πρόβλημα.
Στο ΓΕΣ αναμένουμε να δούμε πότε θα ασχοληθούν…Φοβόμαστε όταν θα ΄ναι πολύ αργά. Για περισσότερες πληροφορίες αν ενδιαφέρονται υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο.
militaire