22.2.18

Σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ δυτικά της Ζακύνθου

Λέκκας: Δεν μας ανησυχεί αλλά μας ανακουφίζει από την άποψη ότι εκτονώνεται ένα ποσό ενέργειας που συσσωρεύεται στο υπέδαφος

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:44 το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της Ζακύνθου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Αθήνας.



Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 44 χιλιόμετρα νότια του Αργοστολίου Κεφαλληνίας, και 34 χιλιόμετρα δυτικά από το Καταστάρι Ζακύνθου, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 5 χιλιόμετρα.


Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, αλλά και στην Κεφαλονιά και στη Στερεά Ελλάδα. 


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα ο σεισμός ήταν μικρού μεγέθους. «Δεν μας ανησυχεί αλλά μας ανακουφίζει από την άποψη ότι εκτονώνεται ένα ποσό ενέργειας που συσσωρεύεται στο υπέδαφος και έτσι μειώνεται η πιθανότητα ενός μεγαλύτερου σεισμού».

Παράλληλα ο κ. Λέκκας εμφανίστηκε καθησυχαστικός για το γεγονός ότι δύο λεπτά νωρίτερα από τον σεισμό της Ζακύνθου σημειώθηκε ένας σεισμός 4,8 Ρίχτερ βόρεια από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα λέγοντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «είναι δύο διαφορετικά γεγονότα, η σύμπτωση είναι χρονική και μόνο».
protothema