4.2.18

«Θα μιλήσει» ο λαός στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία - 2.500 λεωφορεία καθ' οδόν - Γεμίζει το Σύνταγμα (live) (upd)

[Ανανέωση 10:30] Το παρών δίνει πλήθος κόσμου στην πλατεία Συντάγματος λίγες μόλις ώρες πριν την επίσημη έναρξη του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που αναμένεται να είναι από τα πολυπληθέστερα στην σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Στην πλατεία Συντάγματος που είναι το επίκεντρο όλα έχουν ετοιμαστεί ήδη από χθες και ήδη έχουν αρχίσει να καταφτάνουν οι πρώτοι διαδηλωτές με πανό υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ενώ ξεχωριστή νότα δίνουν άντρες και γυναίκες που δίνουν το «παρών» φορώντας στολές Μακεδονομάχων.
Νωρίς το πρωί έφτασαν στον Πειραιά περίπου 1.000 Κρητικοί- με τρία πλοία από τα Χανιά και το Ηράκλειο- πολλοί από αυτούς φορώντας παραδοσιακές φορεσιές και με ελληνικές σημαίες στα χέρια. Μετά την αποβίβαση, έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο και τραγούδησαν το «Πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Μακεδονία Ξακουστή» συνοδεία κρητικής λύρας.
Παράλληλα, άρχισαν να φτάνουν και τα πρώτα πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και διάφορες άλλες περιοχές της Ελλάδας. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι συνολικά 2.500 λεωφορεία θα μεταφέρουν κόσμο στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Πολίτες θα ταξιδέψουν και με ΙΧ.
Στο Σύνταγμα ήδη όλα κινούνται σε αυτό τον ρυθμό. Μικροπωλητές πωλούν σημαίες σε κάθε γωνιά, κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται, ενώ η αλλαγή φρουράς των Ευζώνων έγινε υπό επιφωνήματα και χειροκροτήματα των πολιτών που ήδη είναι στην πλατεία.
















ΠΗΓΗ: pronews