27.2.18

Ανασχηματισμός 2018: Την Τετάρτη τους αλλάζει, την Πέμπτη τους ορκίζει


Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει βγάλει ήδη το μπλοκάκι του γράφοντας και σβήνοντας ονόματα υπουργών.
Ο πρωθυπουργός «πήρε πάνω του» το μείζον θέμα που προέκυψε με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και μετά την επιστολή της κ. Ράνιας Αντωνοπούλου, με την οποία ουσιαστικά του «πετούσε το μπαλάκι» θέτοντας την παραίτησή της στη διάθεσή του, αποφάσισε την απομάκρυνσή της από την κυβέρνηση.

Βεβαίως, αλλιώς τα είχε υπολογίσει ο κ. Τσίπρας σε ότι αφορά το timing του ανασχηματισμού κι αλλιώς του ήρθαν. Παρόλα αυτά το Newsbomb.gr σας ενημέρωσε έγκαιρα από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 26/02/2018 ότι ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στην απομάκρυνση της κυρίας Αντωνοπούλου και στον ανασχηματισμό. 
Βεβαίως εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο πρωθυπουργός διατηρεί το προνόμιο του αιφνιδιασμού, με ότι κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει για την χρονική διενέργεια του επικείμενου ανασχηματισμού. 
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 
Το τέλος της κ. Αντωνοπούλου από το κυβερνητικό σχήμα, σε συνδυασμό με την «ορφανή» θέση του υφυπουργού Παιδείας (μετά την παραίτηση Ζουράρι), αλλά και η δυσαρέσκεια για το έργο ορισμένων υπουργών, αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να επισπεύσει τον ανασχηματισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει οι αλλαγές να μην είναι δομικές. Θα είναι μικρές και σε συγκεκριμένες θέσεις, κρατώντας ουσιαστικά το «χαρτί» ενός δομικού ανασχηματισμού για μια ενδεχομένως δύσκολη κατάσταση για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Άλλωστε, ένας εκλογικός ανασχηματισμός με κοινωνικό πρόσημο θα είχε ενδιαφέρον μόνον αν η χώρα βγει από τη σκληρή επιτροπεία. 
Οι αλλαγές θα ανακοινωθούν πιθανότατα την Τετάρτη και ακριβώς την επόμενη μέρα, την Πέμπτη θα γίνει η ορκωμοσία.
Άλλωστε σήμερα Τρίτη ο κ. Τσίπρας πρέπει να μεταβεί την Τρίπολη, στο πλαίσιο των εργασιών του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου και την Παρασκευή στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών!
Άρα οι μόνες ημέρες που μένουν είναι το απόγευμα της Τετάρτης και το ξημέρωμα της Πέμπτης για την ορκωμοσία. Άλλωστε την Πέμπτη το μεσημέρι πρέπει να φύγει ο Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να μεταβεί στους Δελφούς και να ανοίξει τις εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ. 

newsbomb