26.1.18

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μετά την Αφρίν θα συνεχίσουμε με την Μάνμπιτζ μέχρι να εξοντώσουμε το YPG»

Τη συνέχιση της αποστολής των τουρκικών δυνάμεων στην Συρία μέχρι και την Μανμπίτζ (Ιεράπολη), αφού ολοκληρώσουν την επιχείρηση στο Αφρίν, ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Η Άγκυρα σκοπεύει να συνεχίσει να πολεμά τους Κούρδους μέχρι τα σύνορα με το Ιράκ, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Η Άγκυρα έχει θέσει στόχο την εξόντωση του YPG το οποίο θεωρεί και είναι παρακλάδι του ΡΚΚ
Οι τουρκικές δυνάμεις βρίσκονται ήδη πέντε χιλιόμετρα μέσα στην Συρία
Οι Κούρδοι της περιοχής, θεωρούνται και είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ, καθώς τους προμηθεύουν με οπλισμό ενώ υποστηρίζουν και την ίδρυση ενός κουρδικού κράτους.
Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι 14 Τούρκοι στρατιώτες και Τουρκμένοι αντάρτες μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) έχουν σκοτωθεί, ενώ ακόμη 130 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το προηγούμενο Σάββατο οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση της Άγκυρας στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους αφού επισκέφθηκε στρατιώτες που νοσηλεύονται, ο Αχμέτ Ντεμιρτσάν δήλωσε ότι τρεις Τούρκοι στρατιώτες και 11 μαχητές του FSA έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής στις συγκρούσεις στη βόρεια Συρία.
Το Σάββατο η Τουρκία ξεκίνησε την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» εναντίον του YPG στην περιοχή Αφρίν της βόρειας Συρίας.
Δεκάδες μαχητές και περισσότεροι από 24 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Από την πλευρά του ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει σκοτώσει τουλάχιστον 343 Κούρδους αντάρτες από την έναρξη της επιχείρησης.
pronews