15.1.18

Tρόμος στην Ρωσία: 15 άτομα τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο

Τουλάχιστον 14 μαθητές και μια δασκάλα τραυματίστηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα με μαχαίρι ένας έφηβος, σε σχολείο στην πόλη Περμ της Ρωσίας.

Οι πληροφορίες για την επίθεση που σημειώθηκε το πρωί είναι συγκεχυμένες. Οι αρχικές αναφορές από τα τοπικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εισβολή δύο κουκουλοφόρων στο σχολείο, οι οποίοι κατόπιν άρχισαν να μαχαιρώνουν αδιακρίτως μαθητές. 
Ωστόσο, οι πηγές του Russia Today αναφέρουν ότι όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά μεταξύ δύο εφήβων, που μετατράπηκε σε λουτρό αίματος όταν ο ένας από αυτούς - ή και οι δύο σύμφωνα με άλλα ΜΜΕ - έβγαλε μαχαίρι. 
Ο ένας από τους έφηβους είναι εξωσχολικός, ενώ ο άλλος φέρεται να είναι τελειόφοιτος μαθητής του λυκείου και να ξεκίνησε επίτηδες τον καυγά με σκοπό να επιτεθεί και σε άλλους συμμαθητές του, στα πρότυπα της σφαγής στο αμερικάνικο λύκειο Κόλουμπαϊν.
Με βάση όσα έχου γίνει γνωστά, ο καυγάς ξεκίνησε στον χώρο του προαυλίου και μεταφέρθηκε στην πτέρυγα όπου στεγάζεται η 4η τάξη, στην οποία φοιτούν παιδιά ηλικίας 10-11 ετών στο ρωσικό εκπαιδευτικό σύστημα. Εκεί ορισμένοι δάσκαλοι και παιδιά προσπάθησαν να χωρίσουν τα δύο αγόρια, με ολέθριες συνέπειες.
Δώδεκα μαθητές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό τους ενώ τρία ακόμη άτομα υπέστησαν επιφανειακά τραύματα. 
Η κατάσταση της καθηγήτριας και δύο ακόμα παιδιών χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
pronews