27.1.18

Post verba ververa και μάλιστα με ...πτυσσόμενο κλόμπ!


Σχιζοφρενής δάσκαλος πήγαινε στο σχολείο… αρματωμένος!

Ολόκληρο… οπλοστάσιο είχε στην κατοχή του δάσκαλος δημοτικού σχολείου μέσα στο αυτοκίνητό του και στο σπίτι που διέμενε και μάλιστα πολλά από αυτά τα όπλα τα έπαιρνε μαζί του στο σχολείο.
Ευτυχώς, οι γονείς αντελήφθησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και πρόλαβαν το μεγάλο κακό, καθώς όπως αποδείχθηκε ο δάσκαλος έπασχε από αδιαφοροποίητη σχιζοφρένεια.
Το 2003 διορίστηκε στο Δημόσιο και από τότε δίδασκε σε διάφορα Δημοτικά σχολεία. Όμως, 11 χρόνια μετά, το 2014 εκδήλωσε σοβαρή ψυχική διαταραχή και άρχισε να πηγαίνει στο σχολείο με όπλα και μαχαίρια. Μόλις αυτή η κατάσταση έγινε αντιληπτή από τους γονείς των μαθητών επικράτησε πανικός και φόβος.
Αμέσως, ο  Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα ότι ο δάσκαλος εμφανίζει έντονα ψυχολογικά προβλήματα και πάει στο Δημοτικό Σχολείο  οπλισμένος με μαχαίρια κ.λπ. Πράγματι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μετά τις καταγγελίες, έκαναν έλεγχο στο   αυτοκίνητο του, το οποίο είχε σταθμεύσει έξω από το  σχολείο,   όπου βρέθηκαν  έκθαμβη από το περιεχόμενό του.
Οι άνδρες της Αστυνομίας  κατάσχεσαν: α) τρία μαχαίρι κυνηγού με   λάμα  20 εκ., 13 εκ.  και 10 εκ., β) ένα  πτυσσόμενο μεταλλικό  κλομπ και γ) τρία  στιλέτα, το ένα με   λάμα  5 εκ. και   δύο  με  7 εκ. το καθένα.
Κατόπιν αυτού η  Αστυνομία έλαβε εισαγγελική άδεια και έκανε έρευνα στο σπίτι του, όπου εκεί βρέθηκαν 5  κυνηγετικές καραμπίνες και 1  φλόμπερ τα οποία όμως κατείχε νόμιμα.   Στη συνέχεια  οι άδειες οπλοφορίας  ανακλήθηκαν.
Ακόμη, βρέθηκαν   μια   τοξοβαλίστρα με 4 βέλη, ένα ζευγάρι χειροπέδες, ένα  ξύλινο γκλομπ, ένα  πτυσσόμενο μεταλλικά γκλομπ, 4 μεταλλικά αστέρια, 8 μαχαίρια με   λάμα  από 3 έως    20 εκ., 1 ολυμπιακό τόξο αθλητικής σκοποβολής τύπου SAPA και  1  τύπου ΚΑΡ,  12  βέλη τοξοβολίας,  3 σφενδόνες,   5 σπαθιά με   λάμα  από 30 εκ., έως   70 εκ.,    5 σπαθιά τύπου κατάνα με   λάμα  από  25 εκ. έως 80 εκ.,    1 πολεμική σπάθη με  λάμα  70 εκ., 4 κάμα σπαθιά με   λάμα  20 εκ., 1  μπαλτά με   λάμα  16 εκ.,  112   φυσίγγια 420/70mm, 4 κυνηγετικά φυσίγγια 410/76mm,  39 φυσίγγια μεταλλικά για φλόμπερ, 7 αμπούλες αεροβόλων όπλων,  1.900  σφαιρίδια μολύβδου και 800 μεταλλικά σφαιρίδια αεροβόλου.
Μπροστά σε αυτή τη  δύναμη πυρός ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων επιδίωξε και πέτυχε την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για ψυχιατρική εξέταση του δασκάλου, ενώ παράλληλα ανεστάλη η εκτέλεση των καθηκόντων του. Ο δάσκαλος εισήχθη στο ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου "Σωτηρία" των Αθηνών, ενώ σήμερα είναι   στο Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο
Οι γιατροί βεβαίωσαν ότι πάσχει από «παρανοϊκή ετοιμότητα, ιδέες επιβολής και πιθανές ακουστικές ψευδαισθήσεις προτρεπτικού χαρακτήρα, κοινωνική απόσυρση, έκπτωση λειτουργικότητας, έντονες αγχώδεις εκδηλώσεις, έλλειψη ευαισθησίας, επαπειλούμενη επιθετικότητα, επικινδυνότητα και πιθανό σοβαρό ψυχωτικό επεισόδιο».            
Το ιατρικό σημείωμα ανάφερε ότι πάσχει από αδιαφοροποίητη σχιζοφρένια, ενώ έλαβε αναρρωτική άδεια, τέθηκε υπό ψυχιατρική παρακολούθηση και φαρμακευτική αγωγή.
Παράλληλα, σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία  και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 8 μηνών με τριετή, αναστολή για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.      
Στο μεταξύ από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο τέθηκε σε αργία ενός έτους, ενώ στην συνέχεια από τον υπουργό Παιδείας τέθηκε σε αργία για λόγους δημοσίου συμφέροντος, αλλά και επειδή σε βάρος (εκείνο το χρονικό σημείο)   είχε ασκηθεί ποινική δίωξη. Τελικά, απολύθηκε για αναξιοπρεπή, ανάρμοστη και ανάξια συμπεριφορά, εντός και εκτός υπηρεσίας.   
Η υγειονομική επιτροπή που τον εξέτασε αποφάνθηκε ότι «πάσχει από σχιζοφρενική διαταραχή, η χρονικότητα της οποίας είναι ανίατη και «καθιστά τον ίδιο ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία».
Ο ίδιος υποστήριξε ότι ορισμένα από τα όπλα, κ.λπ. που κατασχέθηκαν ήταν αντικείμενα των ενασχολήσεων του, όπως είναι το κυνήγι και το ψάρεμα, ενώ «εξέφρασε την πεποίθηση   ότι πρόκειται για εργαλεία επιβίωσης».        
Πάντως, ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής δεν έκανε λόγο για ενασχόλησή του με την τοξοβολία, έτσι ώστε  να μπορέσει να δικαιολογήσει τα τόξα και τα βέλη, αλλά ούτε δικαιολόγησε την ύπαρξη των κλομπς, κ.λπ., υπογραμμίζεται στην πειθαρχική απόφασ       
Ο δικηγόρος του κινήθηκε στα ίδια επιχειρηματολογία για την κατοχή των όπλων, κ.λπ. που βρέθηκαν στο σπίτι του, αλλά για αυτά τα οποία είχε  στο αυτοκίνητό του, τα δικαιολόγησε στην ταραγμένη ψυχολογική κατάστασή του, στην οποία τον είχε οδηγήσει η ψυχική νόσος του.
Μετά από όλα αυτά, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση  της υγειονομικής επιτροπής που τον έκρινε «ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία». Και αυτό γιατί σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα πρέπει να παύση η σε βάρος του πειθαρχική απόφαση, να επιληφθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο και να απολυθεί για λόγους υγείας.
πηγη: pronews