5.1.18

Επιλογές από Hellas-Science

Ασφαλείς οι μαγνητικές για ανθρώπους με βηματοδότες


Καλά νέα για τους πάσχοντες από καρδιοπάθεια που έχουν παλαιότερους βηματοδότες και εμφυτευμένους καρδιομετατροπείς-απινιδωτές στο σώμα τους, δίνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

H έρευνα επιβεβαίωσε ότι οι μαγνητικές τομογραφίες είναι ασφαλείς γι αυτούς τους ασθενείς, ακόμη και αν η διαγνωστική εξέταση αφορά το στήθος τους.

Μέχρι σήμερα τα ευαίσθητα ηλεκτρονικά των εμφυτευμένων αυτών συσκευών θεωρούνταν ευάλωτα σε δυσλειτουργία, αν εκτίθεντο σε μαγνητικά πεδία και ραδιοκύματα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι, σε γενικές γραμμές, αυτό δεν ισχύει, αρκεί να λαμβάνονται κάποιες προφυλάξεις.

ΠΈΜΠΤΗ, 4 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018

Το οκτακόπτερο δύο θέσεων είναι ελεύθερο να πετάξει

Έχουμε παρακολουθήσει με προσοχή την πρόοδο τουWorkhorse SureFly από τότε που εμφανίστηκε στο Air Show του Παρισιού τον Ιούνιο και τώρα ειναι έτοιμο για το μεγάλο ντεμπούτο του! 

Σοβαρά κενά ασφαλείας στους επεξεργαστές υπολογιστών και κινητών


Συναγερμός έχει σημάνει στον κόσμο της τεχνολογίας, καθώς ερευνητές της Google, σε συνεργασία με άλλους ειδικούς κυβερνοασφάλειας, ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν δύο σοβαρά κενά ασφαλείας σχεδόν σε όλους τους επεξεργαστές που χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές, στα κινητά τηλέφωνα, στις ταμπλέτες και στις άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
Τα δύο κενά Meltdown και Spectre, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερ (αν δεν το έχουν κάνει ήδη), αφορούν τσιπ των πιο γνωστών εταιρειών κατασκευής: της Intel, της AMD και της ARD.

ΤΡΊΤΗ, 2 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018

Aστεροειδής σε μέγεθος λεωφορείου θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Εντοπίστηκε πριν από έξι ημέρες - Έχει ταχύτητα πέντε φορές μεγαλύτερη από το γρηγορότερο υπερηχητικό αεροσκάφος, το North American X-15 - Είναι ο δεύτερος μέσα σε λίγες μέρες 

Ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε μόλις πριν από έξι μέρες θα περάσει απόψε ξυστά από τη Γη.  

ΔΕΥΤΈΡΑ, 1 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2018

Μυστηριώδεις σφαίρες: Ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά αινίγματα του 21ου αιώνα (φωτό)


Αυτές οι μυστηριώδεις σφαίρες είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά αινίγματα του 21ου αιώνα. Βρίσκονται κυρίως στη Σκωτία, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ εικάζεται ότι είναι από την ύστερη Νεολιθική έως ενδεχομένως την Εποχή του Σιδήρου.