2.1.18

Όπλο κατά των drones εμφάνισε ο τουρκικός Στρατός στην Κωνσταντινούπολη (βίντεο)


Oι πολίτες και οι τουρίστες που πήγαν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πρωτοχρονιάς, είδαν Τούρκο στρατιώτη να κρατά  μια συσκευή για την οποία αρχικά δημιουργήθηκαν ερωτήματα αναφορικά με τη χρησιμότητά της.

Γρήγορα όμως έγινε γνωστό ότι πρόκειται για συσκευή κατά των drones που επιδείχθηκε για πρώτη φορά δημόσια. Υπεύθυνη για την ανάπτυξη και κατασκευή της είναι η εταιρεία ASELSAN.
Όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος «με τη χρήση των Drones γίνονται πολλές φορές παράνομες βιντεοσκοπήσεις σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους, σε αθλητικές διοργανώσεις, ακόμα και σε στρατόπεδα, ενώ έχει παρατηρηθεί ακόμη και η μεταφορά παράνομων ουσιών στα σύνορα χωρών όπως των ΗΠΑ ή ακόμα και παράνομη μεταφορά ναρκωτικών σε φυλακές.
Το τελευταίο διάστημα γίνεται επίσης λόγος για τη χρήση drones από τρομοκράτες, καθώς μπορούν να πλησιάσουν ευκολότερα τους  στόχους τους».
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα «όταν πατήσετε τη σκανδάλη, το drone δέχεται μια “καταιγίδα” σημάτων σε όλες τις συχνότητες, μεταξύ των οποίων και το GPS/GSM/Wifi (2.4/5GHZ), αποκόπτοντάς το από το χειριστή του. Έτσι, χωρίς κάποιο σήμα από το χειριστή, στις περισσότερες περιπτώσεις
Α) Η συσκευή drone θα σταματήσει να στέλνει video στον χειριστή.
Β) Δε θα μπορεί να δέχεται σήματα ελέγχου από τον χειριστή ή αν τα δέχεται λόγω της παρεμβολής θα υπάρχει δυσκολία ελέγχου.
Γ) Δε θα μπορεί να δέχεται σήματα μέσω των δορυφόρων GPS οπότε θα αδυνατεί να γνωρίζει τη θέση του.
Δ) Στις περισσότερες περιπτώσεις ένα τέτοιο drone σύντομα θα προσγειωθεί στο έδαφος αυτόματα και θα το αναλάβουν οι αρχές.»
protothema
_______________________________________________
Η Efenpress δεν συνηθίζει να προβάλει οπλικά κ.λ.π. συστήματα που κατασκευάζουν οι Τούρκοι.Στην περίπτωση αυτή όμως, θα κάνει μία έξαίρεση όχι για να επαινέσει τους  τούρκους (αν και τους αξίζει) αλλά για να στηλιτεύσει τους δικούς μας, που οι άχρηστοι  δεν αφήνουν τους χρήσιμους να προσφέρουν, που οι ανίκανοι δεν επιτρέπουν στους ικανούς να δημιουργήσουν, που οι αμόρφωτοι δεν επιτρέπουν  στη νεολαία να μορφωθεί, που οι διδάσκοντες -κατά πλειοψηφία- παριστάνουν τους "προοδευτικούς" και επιτρέπουν σε άθλιες και θλιβερές υπάρξεις να μπαινοβγαίνουν στα ΑΕΙ ανενόχλητοι και να επιβάλουν το νόμο της ζούγκλας! 
Αν κάποιος εφευρέτης παρουσιάσει κάτι εξαιρετικά αξιόλογο, θα πρέπει από αφ ενός να αντιμετωπίσει τους ..."ειδικούς" που θα διαφωνήσουν με την ανακάλυψή του, γιατί δεν την ανακάλυψαν οι ίδιοι, το κράτος που θα ερευνήσει ...άν είχε  άδεια για να ασχοληθεί με το αντικείμενο αυτό, ενώ ταυτόχρονα τα κρατικά κανάλια θα "πνίξουν" την είδηση, ενώ οι "αρμόδιοι" έχουν ήδη φροντίσει να έκμηδενίσουν σχεδόν την λειτουργία κρατικών εργοστασίων αρμοδίων για ανακαλύψεις αμύνης κ.λ.π. 
Με αυτό το τρόπο, μείναμε πίσω σε όλα και αφήσαμε στους τούρκους την πρωτιά, ενώ μπορούσαμε προηγούμεθα  κατά πολύ αυτών.
Αναγκάσαμε τους Έλληνες επιστήμονες να διαπρέπουν εις το εξωτερικό, αφού εδώ δεν θα είχαν "προκοπή".
Με λίγα λόγια, είμαστε άξιοι της τύχης μας. Δυστυχώς!
A. Αλεξανδρής/ Efenpress