27.1.18

Στο τέλος, κανένας δεν θα μείνει....

Σοκ έχει επικρατήσει στην Ελλάδα μετά την είδηση της μαφιόζικης εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου από πληρωμένους εκτελεστές στην Αττική. Μία ακόμη δολοφονία που έρχεται να γραφτεί στην πολυσέλιδη ιστορία του κόσμου της νύχτας.

Σφαίρες να πέφτουν βροχή ακόμη και μέσα στο καταμεσήμερο και με πολλούς αυτόπτες μάρτυρες, χειροβομβίδες να εκτοξεύονται από αυτοκίνητα, μακαρονάδες να ποτίζονται με δηλητήριο και το αίμα να ρέει άφθονο σε φρικιαστικές ανθρωποκτονίες που ποτέ δεν εξιχνιάστηκαν. 
Δείτε τα συμβόλαια θανάτου  που συγκλόνισαν το πανελλήνιο όπως τα παρουσιάζει ο Ελεύθερος Τύπος.
Βασίλης Στεφανάκος: Το τελευταίο θύμα
Ο Βασίλης Στεφανάκος πριν βγει από το σπίτι ή την επιχείρησή του, φρόντιζε να γίνεται ο απαραίτητος «έλεγχος». Πρώτα έβγαιναν δύο άνθρωποι της απόλυτης εμπιστοσύνης του και ήλεγχαν τον χώρο.
Έπειτα έβγαινε ο Βασίλης Στεφανάκος κι επιβιβάζονταν σε ένα από τα δύο του αυτοκίνητα. Στις 17 Ιανουαρίου του 2018  ήταν μαζί με τη σύζυγό του, τον αδελφό του, αλλά και ένας άνδρας της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ο 58χρονος ενώ βρισκόταν σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές για τον ίδιο, περιβάλλον δέχθηκε ένα τηλεφώνημα στο κινητό του.
Φαίνεται ότι αυτός που του μιλούσε από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής τον έπεισε να βγει γρήγορα στο δρόμο και να κατευθυνθεί στο αυτοκίνητό του. Βγήκε χωρίς συνοδεία, μιλώντας μάλιστα στο κινητό του τηλέφωνο.
Ο Στεφανάκος μπήκε στο αμάξι του και σχεδόν ταυτόχρονα άνοιξε η πόρτα του συνοδηγού από το χέρι του δολοφόνου του.
Ο ένας από τους δύο εκτελεστές ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε κρυμμένο το καλάσνικοφ σε θήκη κιθάρας κατέβηκε, κινήθηκε στα δεξιά της θωρακισμένης BMW του Στεφανάκου και πρόλαβε να ανοίξει την πόρτα του συνοδηγού πριν το θύμα προλάβει να ασφαλίσει και να «αδειάσει» μια γεμιστήρα καλάσνικοφ.
Μπάμπης Λαζαρίδης: Το πιο ακριβό συμβόλαιο θανάτου
Σύμφωνα με την μητέρα του Μπάμπη Λαζαρίδη οι δολοφόνοι του παιδιού της πήραν 300.000 ευρώ για να κάνουν την βρώμικη δουλειά.
Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου «Μούσες» και σύντροφος της Αγγελικής Ηλιάδη, σκοτώθηκε το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου 2008, μπροστά από ξενοδοχείο της Βούλας στη συμβολή της παραλιακής λεωφόρου με την οδό Αλκυονίδων.
Το ζευγάρι βγήκε από την κεντρική πόρτα του ξενοδοχείου και  κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητο για να πάνε στις «Μούσες».
Τότε, δύο άνδρες εμφανίστηκαν πίσω από θάμνους τον σημάδεψαν με Kalashnikov και άνοιξαν πυρ εναντίον του, πετυχαίνοντας τον έξι φορές στο στήθος και την κοιλία.
Από θραύσμα σφαίρας τραυματίστηκε στο πόδι και η Αγγελική Ηλιάδη, που έμεινε αρκετούς μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι. Η αποφασιστικότητα των δολοφόνων φάνηκε και από το γεγονός ότι η αστυνομία μάζεψε 20 κάλυκες από το σημείο.
Γεράσιμος Μαυράκης: Μία φορά δεν φόρεσε αλεξίσφαιρο και τον σκότωσαν
Ο Γεράσιμος Μαυράκης που διατηρούσε δεσμό με τη γνωστή ηθοποιό Νένα Χρονοπούλου αρκετές φορές είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους επίδοξους δολοφόνους ρου.
Μάλιστα είχαν φτάσει στο σημείο να του πετάξουν και χειροβομβίδα για να τον σκοτώσουν στο σπίτι του στον Πειραιά. Φορούσε πάντα αλεξίσφαιρο για να προστατεύσει την ζωή του εκτός από την 20η Οκτωβρίου του 2007.
Εκείνο το βράδυ δεν το φορούσε και όλα συνέβησαν τα ξημερώματα όταν στο ύψος του Ταύρου σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι.
Ξαφνικά, εμφανίζεται δίπλα μια μοτοσικλέτα (χωρίς πινακίδες) με δύο επιβαίνοντες. Το άτομο που κάθεται πίσω τον σημαδεύει με πιστόλι και τον πυροβολεί οκτώ φορές.  
Οι δράστες δεν βρέθηκαν και πριν από λίγες ημέρες η Νένα Χρονοπούλου με δηλώσεις της με αφορμή την δολοφονία του Στεφανάκου είχε εκφράσει την οργή της: «Αυτά πρέπει να τα αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία. Να εξιχνιάσει μια ντουζίνα από ανεξιχνίαστους φόνους. Με το κερασάκι στην τούρτα το φόνο του Βασίλη. Τον δικό μου άνδρα ακόμα περιμένω να μου πουν ποιος τον σκότωσε. Ξέρει η αστυνομία τι πρέπει να κάνει. Οι δολοφόνοι πρέπει να τελειώνουν. Πρέπει να μείνουν οι καλοί άνδρες. Είναι φθηνοί φονιάδες οι οποίοι δεν ξέρουν να σέβονται την ανθρώπινη ζωή και τους ανθρώπους».
Θέμης Καλαποθαράκος: Πολύ σκληρός για να πεθάνει, αλλά πέθανε
Η υπόθεση της δολοφονίας του Θέμη Καλαποθαράκου είχε συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Και αυτό γιατί ο ίδιος κατάφερε να πυροβολήσει 18 φορές εναντίον των δολοφόνων του πριν πέσει νεκρός στο έδαφος.
Η ενέδρα στήθηκε στις 25 Ιουλίου του 2000, οι πληρωμένοι εκτελεστές τον περίμεναν στη λεωφόρο Ποσειδώνος, λίγα μέτρα μακριά από τη βίλα του.
Όταν ήρθαν ε απόσταση βολής άνοιξαν πυρ με Kalashnikov και ένα πιστόλι «γαζώνοντας» το αυτοκίνητο. Οι δράστες έριξαν 60 βολές εναντίον του για να καταφέρουν να τον σκοτώσουν.
Αλέκος Κοσμόπουλος: Τον σκότωσαν στο κέντρο της Αθήνας
 Στις 8 Νοεμβρίου του 2008 εκτελείται ένα ακόμη καλοπληρωμένο «συμβόλαιο θανάτου» και μάλιστα στο κέντρο της Αθήνας.
Δύο άγνωστου που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πλησιάζουν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Αλέκου Κοσμόπουλου, που ήταν σταματημένο στο φανάρι στη συμβολή της Ιεράς Οδού με τη Θηβών, και ανοίγουν πυρ εναντίον του.
Ο Κοσμόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για τρεις δολοφονίες, εκβιασμούς, ληστείες και άλλα αδικήματα, ενώ είχε αποφυλακιστεί το 2003. Οι αστυνομικοί έλεγαν πως μετά την αποφυλάκισή του δεν είχε απασχολήσει ποτέ την ΕΛ.ΑΣ., αλλά φαίνεται πως κάποιες παλιές διαφορές ήταν ακόμη ανοιχτές
Γιώργος Αναγνωστόπουλος: Τον δολοφόνησαν μέρα-μεσημέρι
Μέρα-μεσημέρι δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων, Γιώργος Αναγνωστόπουλος προκαλώντας πανικό σε όλη την περιοχή. Συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου του 2009 ο Αναγνωστόπουλος ήταν έτοιμος να μπει στην καφετέριά του που διατηρούσε στο Γαλάτσι. Δεν πρόλαβε.
Καθώς ετοιμάζεται να μπει στο μαγαζί, εμφανίζονται δύο εκτελεστές και οι σφαίρες από Kalashnikov και ένα πιστόλι των 9mm πέφτουν βροχή, πριν προλάβουν οι συνεργάτες του επιχειρηματία να αντιδράσουν.
Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Ανδριτσαίνης, όπου επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και εξαφανίστηκαν. Σημειώνεται ότι είχε γλιτώσει από δύο απόπειρες εναντίον του. Μία στις 25 Μαρτίου 2006 στο σπίτι του στην Καλογρέζα με χειροβομβίδα και μία στις 24 Φεβρουαρίου 2008 στους Αγίους Αναργύρους.
Νίκος, Βασίλης και Θεόδωρος Γρηγοράκος: Δολοφονήθηκαν με διαφορά δύο ετών
Μέσα σε δύο χρόνια δολοφονήθηκαν οι Νίκος, Βασίλης και Θεόδωρος Γρηγοράκος. Αρχικά στις 7 Ιουνίου του 2000 σε καφετέρια έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων εκτελέστηκε ο Νίκος Γρηγοράκος, ο οποίος έπινε καφέ, περιμένοντας τον πατέρα του να βγει από το δικαστήριο  όπου απολογείτο για υπόθεση ναρκωτικών.
Άγνωστος που επέβαινε σε μηχανή, πέρασε από μπροστά του και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον.
Οι σφαίρες πέτυχαν τον Γρηγοράκο στο κεφάλι και στο σώμα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του στην διαδρομή για το νοσοκομείο. Στις 15 Ιουλίου 2000 έπεσε νεκρός και ο πατέρας του, Βασίλης Γρηγοράκος. Δύο άνδρες με κράνη του είχαν στήσει ενέδρα στην λεωφόρο Βουλιαγμένης και όταν εκείνος διέρχεται από το σημείο με το τζιπ αυτοκίνητό του, τον σκοτώνουν την ώρα που δίπλα του κάθονταν η σύζυγός του.
Στις 29 Ιανουαρίου του 2002 ο Θεόδωρος Γρηγοράκος δολοφονήθηκε μέσα στην φυλακή. Δεν πυροβολήθηκε αλλά κάποιος του έριξε υδροκυάνιο μέσα στην μακαρονάδα του. Με τα πρώτα συμπτώματα κλήθηκε ασθενοφόρο, ωστόσο δεν κατάφερε να φτάσει στο νοσοκομείο.
Ο Γρηγοράκος ξεψύχησε κατά τη μεταφορά του στο Τζάνειο.
Γιώργος Αυτιάς και Μαρία Καφιέρη: Το αντρόγυνο που έπεσε θύμα εκτελεστών
Ο Γιώργος Αυτιάς και η σύζυγός του Μαρία Καφιέρη ήταν ακόμη δύο θύματα των πληρωμένων συμβολαίων. Στις 29 Ιουνίου 2007 ο Αυτιάς σκοτώθηκε έξω από την καφετέρια που είχε στην Καλλίπολη Πειραιά.  
Ένας άνδρας, ο οποίος προσποιείται ότι κάνει τζόκινγκ, εμφανίζεται στη συμβολή των οδών Σαλαμινομάχων & Σοφοκλέους, πλησιάζει τον Γιώργο Αυτιά από πίσω και τον πυροβολεί τέσσερις φορές στο κεφάλι και το σώμα.
Στη συνέχεια ανοίγει πυρ και εναντίον περαστικών που επιχειρούν να βοηθήσουν τον Αυτιά, ενώ διαφεύγει με τη βοήθεια του συνεργού του με μηχανή μεγάλου κυβισμού.
Δύο χρόνια αργότερα, εκτελείται εν ψυχρώ η γυναίκα του Αυτιά, Μαρία Καφιέρη. Η ενέδρα στήθηκε έξω από ένα ζαχαροπλαστείο και δεν πρόλαβε να αντιδράσει καθόλου.
Βασίλης Γρίβας: Τον σκότωσαν έξω από το σχολείο του γιου του
Στις 3 Μαίου του 2017 σήμανε συναγερμός για την εν ψυχρώ δολοφονία του Βασίλη Γρίβα δευτερόλεπτα αφού άφησε τον γιο του στο σχολείο στα Γλυκά Νερά.
Ένας άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και γάντια τον πυροβόλησε με 9 φορές με πιστόλι των 9mm και αμέσως μετά με τους συνεργούς του έκαψαν το όχημα διαφυγής, για να μην αφήσουν αποτυπώματα και DNA.
Σύμφωνα με τις αρχές ο πρώην πρωταθλητής στο body building είχε πάρα πολλές διαφορές με ανθρώπους της νύχτας και ανάμεσα σε αυτούς αναζητήθηκε ο ένοχος αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα.
Γιώργος Κάσσας: Το πρώτο… αίμα
Η πρώτη εκτέλεση που καταγράφεται στα αστυνομικά χρονικά, είναι αυτή του Γιώργου Κάσσα τον Μάιο του 1990.
Ο τραπεζικός υπάλληλος, με διασυνδέσεις στη νύχτα, βρέθηκε στο σπίτι του στον Σταθμό Λαρίσης, νεκρός.
Έφερε μία σφαίρα στο αριστερό πόδι και σπασμένο κεφάλι.
πηγη: pronews