24.1.18

Ανόβερο: Άγριο ξύλο στο αεροδρόμιο μεταξύ Κούρδων και Τούρκων (Βίντεο)

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ακριβώς μπροστά στο εκδοτήριο της Turkish Airlines. Άγριο ξύλο και συγκρούσεις σε τέρμιναλ του διεθνούς αεροδρομίου του Ανόβερο ξέσπασαν τη Δευτέρα, με αφορμή την ευρεία επίθεση με πυροβολικό και αεροπορία του τουρκικού στρατού, σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από Κούρδους.

Στο αεροδρόμιο του Ανόβερο συγκεντρώθηκαν συνολικά πάνω από 200 Κούρδοι και Τούρκοι, με τους μεν πρώτους να φωνάζουν συνθήματα κατά των επιθέσεων και τους δε δεύτερους να υποστηρίζουν τη δράση και τις αποφάσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου κατέγραψαν εικόνες ομαδικών συγκρούσεων, που παραπέμπουν σε συγκρούσεις μεταξύ οπαδών ποδοσφαιρικών συλλόγων. Κούρδοι και Τούρκου έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας, με συνέπεια το σημείο να μετατραπεί σε πεδίο μάχης, με κλωτσιές, μπουνιές και ακραίο μίσος. Η αστυνομία ενίσχυσε τις δυνάμεις της και χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού προκειμένου να σταματήσει τις συγκρούσεις εντός των εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.
Τα επεισόδια έλαβαν χώρα ακριβώς μπροστά στο εκδοτήριο της Turkish Airlines, ενώ πολλοί από τους Κούρδους κρατούσαν σημαίες του ελεύθερου Κουρδιστάν. Στο σημείο έσπευσαν τουλάχιστον 20 οχήματα της αστυνομίας, αλλά και ασθενοφόρα, προκειμένου να μεταφέρουν τυχόν τραυματίες.
pronews