25.1.18

Η οργανωμένη επιχείρηση κράτους και μερίδας ΜΜΕ κατά του συλλαλητηρίου - Η νίκη του λαού και του... διαδικτύου!


Εκτεταμένη, συντονισμένη και απολύτως οργανωμένη ήταν η προσπάθεια να αποκρυβεί, όχι μόνο το μέγεθος του συλλαλητηρίου για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας στην Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα και το ίδιο το συλλαλητήριο.

Οχι μόνο το η κυβέρνηση ενεργοποίησε τον κρατικό μηχανισμό για να εμποδίσει την προσέλευση των πολιτών, αλλά και τα συστημικά ΜΜΕ και το τμήμα του διαδικτύου που ελέγχουν, το απέκρυψαν. 
Δεν θα είναι υπερβολή αν πούμε ότι αν δεν υπήρχε το ελεύθερο διαδίκτυο δεν θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία η συγκέντρωση και ούτε και θα μάθαινε και κανείς το τι ακριβώς συνέβη! 
Το pronews.gr που πρωταγωνίστησε στην κάλυψη των όσων προηγήθηκαν του συλλαλητηρίου, της ίδιας της εκδήλωσης και τον απόηχο της εκδήλωσης, από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, συνολικά 455.632 διαφορετικοί αναγνώστες, με μέσο χρόνο παραμονής πάνω από 10' λεπτά, βάσει των στοιχείων της Google, "γαντζώθηκαν" από το pronews.gr, για να μάθουν αυτό που οι κυβερνητικοί "αριστεροί" και τα "προοδευτικά" ΜΜΕ τους έκρυψαν.
Ας δούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση του Γιώργου Θεοχάρη από το vimaorthodoxias.gr το πώς το σύστημα επιχείρησε να "θάψει" το συλλαλητήριο:
1. Έκλεισαν τα μοναδικά κρατικά διόδια στα Μάλγαρα με εντολή από το Υπουργείο Συγκοινωνιών για να εμποδίσουν την διέλευση του κόσμου στο συλλαλητήριο.
2. Σχεδόν 200 λεωφορεία από Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο κρατούνταν στο Καλοχώρι, ενώ η απόσταση Καλοχώρι μέχρι Λευκό Πύργο είναι 10 χλμ ! Από εκεί τους άφησαν να έρθουν με τα πόδια μέχρι στο συλλαλητήριο, ενώ ήταν άνθρωποι κάθε ηλικίας ηλικιωμένοι, νέοι, οικογενειάρχες, μικροί, μεγάλοι, ΑμΕΑ. Εάν κάποιος από αυτούς πάθαινε κάτι, ποιος θα είχε την ευθύνη;
3. Είχαν πέσει τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνιας. Δεν λειτουργούσε κανένα δίκτυο.
4. Δεν λειτουργούσε σχεδόν καθόλου κάποιο πάροχο δεδομένων στα κινητά του κόσμου, προφανως να μην γίνονται κοινοποιήσεις και αναρτήσεις!
5. Τα κανάλια και κυριως τα κρατικά που τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες δεν έδειξαν σχεδόν ούτε ενα πλάνο, αλλά έπαιζαν τις εκπομπές:
ΕΡΤ 1: Το αλάτι της Γης
ΕΡΤ2: Καλλιτεχνικό πατινάζ
ΕΡΤ3: ποδοσφαιρικος αγώνας
Mega: κατά λάθος μπαμπάς
Αντ1: Θα βρεις το δάσκαλό σου
Alpha: Μια κυρία στα μπουζούκια
Star: Traction
Σκάι: 9 μήνες
Φυσικά, το αποτέλεσμα έχει σημασία. Και το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό...
pronews