21.1.18

Βίντεο: Κούρδοι πλήττουν με Α/Τ πυραύλους τουρκικά άρματα μάχης - Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι τουρκικοί βομβαρδισμοί κατά του YPG στη βόρεια Συρία.
Τουρκικά άρματα μάχης υποστηρίζοντας τον φιλοτουρκικό FSA, ήρθαν αντιμέτωπα με αντιαρματικά των Κούρδων ενόπλων επιχειρώντας να εισέλθουν στο χωριό Dikmetas το οποίο βρίσκεται κοντά στην Αφρίν.

Δύο άρματα μάχης καταστράφηκαν, σύμφωνα με τα κουρδικές πηγές, από τους Α/Τ πυραύλους και οι υπόλοιπες τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο τουρκικός Στρατός έχει χάσει τρία άρματα μάχης.
Two of tanks that tried to enter Dikmetas village in 's Shera district were destroyed by / forces.
Local sources reported that Turkish forces retreated after facing fierce resistance by Kurdish fighters in Dikmetas and returned to their original positions.
Ίδιο σκηνικό και στο χωριό Hamam όπου οι κουρδικές δυνάμεις έδωσαν σκληρή μάχη εναντίον των τουρκικών δυνάμεων.

Clashes on the ground in Hamam village, , as the YPG tries to repel ongoing attacks.




Στο μεταξύ στο πεδίο των συγκρούσεων σπεύδουν περίπου 25.000 αντάρτες του FSA με στόχο να ανακαταλάβουν τις αραβικές πόλεις και τα χωριά που είχαν καταλάβει πριν από σχεδόν δύο χρόνια οι Κούρδοι YPG. Ενισχύσεις στέλνει όμως και η Άγκυρα.
Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο τουρκικός στρατός και οι αντάρτες που στηρίζει εισήλθαν στην Αφρίν σήμερα το πρωί στις 11:05 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) από το μεθοριακό χωριό Γκιουλμπαμπά, μετέδωσε το πρακτορείο Dogan.
Ωστόσο εκπρόσωπος της YPG τον διέψευσαν, τονίζοντας ότι οι Κούρδοι μαχητές τους απώθησαν. Ο Μπιρούσκ Χασάκα δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις απωθήθηκαν έπειτα από σφοδρές μάχες με ομάδες των Σύρων ανταρτών.
Άλλος αξιωματούχος της YPG, ο Νούρι Μαχμούντι, επεσήμανε ότι «όλες οι χερσαίες επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον της Αφρίν έχουν μέχρι στιγμής απωθηθεί και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν».

الجيش التركي يرسل تعزيزات إضافية من وحدات الكومندوس إلى للمشاركة بالعملية العسكرية ضد وحدات حماية الشعب الكردي
Αυτό το τουρκικό Leoprad 2A4 τη γλίτωσε με μικρές ζημιές ύστερα απο την προσβολή του από Α/Τ βλήμα κοντά στα σύνορα με την Συρία.
Χάρτης των επιχειρήσεων. Με πράσινο χρώμα οι περιοχές που κατόρθωσε να καταλάβει ο τουρκικός Στρατός.
pronews