1.1.18

Σε Κάλυμνο - Ίμια (;) ο Καμμένος - Επίσκεψη απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις


Την ώρα που η ένταση με την Τουρκία αυξάνεται, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος προετοιμάζει δυναμική απάντηση με την παρουσία του στη θαλάσσια περιοχή που βρίσκονται τα Ίμια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που είναι "persona non grata" για την Τουρκία ετοιμάζει επίσκεψη στην περιοχή που αυξάνεται η ένταση, για να εμψυχώσει με την παρουσία του τους κατοίκους.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για τα Θεοφάνεια τις 6 Ιανουαρίου 2018, προκειμένου  να συμμετάσχει στον εορτασμό των Θεοφανείων και τον αγιασμό των υδάτων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr για την επίσκεψη έχει ήδη ενημερωθεί ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Γαλουζής, ενώ το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει γίνει γνωστό.



Σίγουρα η επίσκεψη αυτή έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, μετά τις προκλητικές δηλώσεις τόσο του Τούρκου βουλευτή Οζτούρκ Γιλμάζ, όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης της γείτονος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η ένταση στην περιοχή των Ιμίων έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς είναι η εποχή του ψαρέματος της τσιπούρας και οι εντάσεις ανάμεσα στους ψαράδες των δυο χωρών, για τις περιοχές του ψαρέματος, συχνά εξελίσσονται σε επεισόδια με τη συμμετοχή σκαφών της ακτοφυλακής.


Ένα τέτοιο επεισόδιο είχαμε σήμερα, όπου Έλληνας ψαράς κατήγγειλε ότι το σκάφος του εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό!*

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με την παρουσία του στην Κάλυμνο και στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, θα επιδιώξει να δώσει τις δικές του απαντήσεις στους γείτονες.

Με πληροφορίες από το www.aegeanews.gr, armyvoice.


_______________________________________
*
Ο "πόλεμος της τσιπούρας" φέρνει επεισόδια με αλιείς στο Αιγαίο! Ψαράς καταγγέλλει ότι τον εμβόλισε τουρκική ακταιωρός.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr το τουρκικό πλοίο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εμβόλισε το ελληνικό αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καλολιμνου και Ιμίων.

Το περιστατικό σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πηγές από την Κάλυμνο αναφέρουν πως όταν συνέβη το περιστατικό το αλιευτικό βρισκόταν ΕΝΤΟΣ των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Από την εμβολισμό το αλιευτικό υπέστη υλικές ζημιές χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σε αυτό ή να επηρεαστεί το αξιόπλοο του σκάφους.
Ω 
Τα παρατηρητήρια των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες,  ΔΕΝ έχουν πάντως καταγράψει κάποιο επεισόδιο στην περιοχή, ενώ δεν υπήρχε κοντά πλοίο του ΠΝ.

Το σκάφος του Λιμενικού που πήγε για έλεγχο δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, ωστόσο το αλιευτικό έχει ένα "βαθούλωμα".

Τη διερεύνηση του περιστατικού έχει αναλάβει το ελληνικό Λιμενικό Σώμα.


armyvoice.