15.1.18

Ισχυρός σεισμός στη Σταμάτα Αττικής


Σεισμός έγινε αισθητός στις 22.24 το βράδυ της Δευτέρας στην Αττική... Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είχε ένταση 4,3 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στην Σταμάτα. 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών είχε ένταση 4,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 27 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας.Ο σεισμός έγινε αισθητός ιδιαίτερα σε όλες τις περιοχές, ενώ η διάρκειά του ήταν αρκετά δευτερόλεπτα.

Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική και η αστυνομία δεν έχει δεχθεί κάποια κλήση για βοήθεια.

Ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας παρουσιάστηκε καθησυχαστικός, καθώς όπως τόνισε  η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και δεν δίνει μεγάλους σεισμούς.

Η σεισμική δόνηση ήταν συνέχεια της σεισμικής ακολουθίας των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή ανατολικά της Πεντέλης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, ανέφερε στο zougla.gr ότι «στη συγκεκριμένη περιοχή την περασμένη Τρίτη καταγράφηκαν 18 μικροσεισμοί. Ο σημερινός σεισμός αξίζει την παρακολούθηση».

Η αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού ΙνστιτούτουΔείτε πως κατέγραψε τη σεισμική δόνηση  ο σεισμογράφος ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος στον Διόνυσο.Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018, 23:11
zougla.gr