19.1.18

Θεσσαλονίκη: Κλοπή 68 καλυμμάτων φρεατίων

Βρομά-ει η υπόθεση! Αλλά δεν το... λέμε γιατί θα μας πουν ρατσιστές αυτοί που οι ίδιοι κάνουν ρατσισμό  κατά των νομιμοφρόνων πολιτών. Και δεν είναι μόνο η κλοπή, αλλά ο κίνδυνος σοβαρού τραυματισμού πεζών καθώς και η πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων από τις σχάρες που κλέβουν από τα πεζοδρόμια και από τις άκρες των δρόμων. Ευθύνεται και η αστυνομία η οποία πρέπει να κάνει συχνούς ελέγχους στις μάντρες που αγοράζουν παλιά σίδερα, οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι κλεπταποδόχοι  (και ηθικοί αυτουργοί) και μένουν ατιμώρητοι ενώ θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με εξοντωτικές ποινές. Juan
______________________
Την κλοπή 68 καλυμμάτων φρεατίων καταγγέλλει με ανακοίνωση του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς.

Πρόκειται για καλύμματα φρεατίων τα οποία βρίσκονταν στα πάρκα ΧΑΝΘ και Ξαρχάκου.
Μετά από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι εκλάπησαν οι σχάρες χυτοσιδήρου βαρέως τύπου, διαστάσεων 40x40, συνολικού κόστους 2.050 ευρώ.
Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε το περιστατικό εξαιρετικά σοβαρό, καθώς, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «για πρώτη φορά διαπράττεται τόσο εκτεταμένη κλοπή, η οποία έχει ως απώτερο κίνητρο, εκτός από τη φθορά δημόσιας περιουσίας και το κέρδος από την πώληση των κλοπιμαίων ειδών σε επιχειρήσεις χαλκού και σιδήρου».
Προσωρινά, οι δημοτικές αρχές αποκατέστησαν τη ζημιά προχωρώντας σε επίχωση των φρεατίων με άμμο, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αποφυγή ατυχημάτων.
Σταδιακά, σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι ίδιες επιφάνειες πρόκειται να καλυφθούν  με στρώμα τσιμέντου, καθώς θεωρείται άσκοπη η προς στιγμήν επανατοποθέτηση χυτοσιδηρών καλυμμάτων, από τη στιγμή που δεν έχει προβλεφθεί τρόπος φύλαξης και διαρκούς νυχτερινού ελέγχου.

naftemporiki