22.1.18

ΙΜΙΑ 2018: Τι ψάχνουν οι Τούρκοι στην Καλόλιμνο; Δείτε τι μεταδίδει το πρακτορείο που έχει ταυτιστεί με τα βίντεο από τα Ίμια

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, (το πρακτορείο που μεταδίδει συνεχώς τα βίντεο από τα Ίμια), αναφέρει ότι μεταφέρθηκαν στην Καλόλιμνο οικοδομικά υλικά, προκειμένου να χτιστεί εκεί στρατιωτικό κτίριο, δείχνοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες/βίντεο από το νησί.

Όπως αναφέρει, στην Καλόλιμνο σήμερα το πρωί, που απέχει μισό μίλι από τις βραχονησίδες Ίμια, ένα πλοίο ρο-ρο εθεάθη να κουβαλάει στο νησί φορτηγά από τη Λέρο και την Κω.

Στις καρότσες των φορτηγών αυτών, σύμφωνα με το πρακτορείο, υπήρχαν οικοδομικά υλικά, τα οποία κατέβαζαν στρατιώτες από το νησί για να ξεκινήσουν οικοδομικές εργασίες. Επίσης στο νησί κατέβηκαν και περίπου 50 στρατιώτες.



Η νέα αυτή οικοδομή φέρεται ότι χτίζεται δίπλα στο στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, το οποίο κοιτάζει προς τα Ίμια, σύμφωνα με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το τουρκικό πρακτορείο.

Μάλιστα αναρωτιέται για ποιο λόγο θα ξεκινήσουν αυτές οι οικοδομικές εργασίες πάνω στην Καλόλιμνο, μπροστά στην οποία κατέφτασε κι ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο για λόγους ασφαλείας, προκαλώντας έτσι την περιέργεια, όπως μεταδίδει χαρακτηριστικά το DHA.

Η τουρκική ακτοφυλακή εμποδίζει πάντως, όπως αναφέρεται, το ελληνικό πολεμικό πλοίο κάθε φορά που προσπαθεί να πλησιάσει τα Ίμια και συγκεκριμένα το 313 πλοίο του τουρκικού λιμενικού είναι επιφορτισμένο σήμερα να επιτηρεί την περιοχή και να ενημερώνει για τις εξελίξεις πάνω στην Καλόλιμνο. 
armyvoice