11.12.17

Στο "HELLAS - S C I E N C E & T E C H N O L O G Y":

Η ανώτερη μόρφωση αποτελεί ανάχωμα στη νόσο Αλτσχάιμερ



Οι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο κινδυνεύουν λιγότερο να εκδηλώσουν τη νόσο Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι επιστήμονες εκτίμησαν ότι για κάθε χρόνο παραπάνω που έχει κανείς σπουδάσει, η πιθανότητα αργότερα για Αλτσχάιμερ μειώνεται 11% κατά μέσο όρο.



ΚΥΡΙΑΚΉ, 10 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Αίγυπτος: Ανακάλυψαν μούμια 3.000 ετών σε ανεξερεύνητο τάφο στο Λούξορ


Ο ΤΆΦΟΣ ΕΊΧΕ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΊ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΊΑ ΤΟΥ 1990 ΑΠΌ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΊΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΌΓΟ ΦΡΕΝΤΕΡΊΚΑ ΚΑΜΠ Η ΟΠΟΊΑ ΕΊΧΕ ΦΘΆΣΕΙ ΩΣ ΣΤΗΝ ΠΎΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΌΔΟΥ

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια μούμια σε τάφο που δεν είχαν εξερευνήσει στο Λούξορ στην Άνω Αίγυπτο, ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

ΣΆΒΒΑΤΟ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Βίντεο: Δέκα ανεξήγητες ανακαλύψεις που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει

Υπάρχουν ομολογουμένως πάρα πολλά ανεξήγητα σημεία του πλανήτη, αλλά και ανακαλύψεις εφευρέσεις και ευρήματα που πυροδοτούν την ανθρώπινη φαντασία και «γεννούν» θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αποτελούν και σημαντικά αινίγματα για τους ερευνητές και επιστήμονες
Δείτε τις δέκα πιο ανεξήγητες ανακαλύψεις στο βίντεο που ακολουθεί:

ΤΡΊΤΗ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Υπάρχει όρθιο ποντίκι και λένε πως ξεκουράζει όσο τίποτα τον καρπό


Αν το ποντίκι καταπονεί τον καρπό σας ή θέλετε απλώς να δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, υπάρχει ένα ασύρματο mouse της Anker που έχει πανέξυπνο σχεδιασμό.
Παρά το γεγονός ότι κοστίζει μόνο 12 ευρώ, έχει ακόμα και τρεις ρυθμίσεις στα DPI του (800, 1200 και 1600), μια επιλογή που παραμένει σπάνια σε αυτή την τιμή.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 4 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Η NASA πήρε απάντηση από το Υπερπέραν (φωτό)


Η ΝASA έστειλε έναν παλμό σε απροσμέτρητες αποστάσεις στο Υπερπέραν και πήρε απάντηση!
Δεν ήταν βέβαια η αρχή μιας νέας φιλίας με έναν εξωγήινο πολιτισμό, αλλά μια επικοινωνία με το Voyager 1, το μόνο ανθρώπινο δημιούργημα που έχει φτάσει τόσο μακριά στο Διάστημα, στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος.

ΚΥΡΙΑΚΉ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Το Βόγιατζερ 1 έβαλε ξανά μπροστά τις εφεδρικές μηχανές του μετά από... 37 χρόνια!

ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΈΝΗ ΑΠΌ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΉΓΟΡΗ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΉ ΣΥΣΚΕΥΉ ΤΗΣ NASA, ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΎΕΙ ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΈΣΣΕΡΙΣ ΔΕΚΑΕΤΊΕΣ

Αν ένα αυτοκίνητο μείνει στο γκαράζ για δεκαετίες, δύσκολα μετά θα πάρει μπρος. Αλλά αυτό δεν συνέβη στην περίπτωση του «Βόγιατζερ 1» (Voyager 1), το οποίο ύστερα από 37 χρόνια -και μετά από εντολή που τού έστειλαν οι μηχανικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA)- ενεργοποίησε τους εφεδρικούς κινητήρες προώθησης που διαθέτει και οι οποίοι δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από το 1980.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Επιστήμονες «μεγάλωσαν» το αλφάβητο του DNA


Να αυξήσουν το γενετικό αλφάβητο κατά 50% κατάφεραν επιστήμονες στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δημιούργησαν ένα ημισυνθετικό βακτήριο, το οποίο διαθέτει στο DNA του, πέρα από τα τέσσερα φυσικά «γράμματα», άλλα δύο συνθετικά.

ΤΕΤΆΡΤΗ, 29 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Υψηλή χοληστερίνη: Το σημάδι στα μάτια που δείχνει ανεβασμένη χοληστερόλη [pics]




Η αυξημένη χοληστερίνη, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, συνήθως δεν έχει εμφανή συμπτώματα.
Χοληστερίνη – Αν και δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να εντοπίσετε τα συμπτώματα της υψηλής χοληστερόλης, ένας χειρουργός υποστηρίζει ότι θα μπορούσε να υπάρχει ένας τρόπος να εντοπιστεί η κατάσταση κοιτάζοντας τα μάτια.

ΤΡΊΤΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017


National Geographic: Επιβεβαιώθηκε η ηλικία του Πανάγιου Τάφου


Θεωρείται ως ένας από τους ιερότερους (αν όχι ο ιερότερος) χώρος της Χριστιανοσύνης, ωστόσο έχει περάσει πολλά ανά το πέρασμα των αιώνων: Ο Ναός της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ έχει υποστεί επιθέσεις, φωτιές και σεισμούς, ενώ το 1009 καταστράφηκε και ξαναχτίστηκε- θέτοντας ερωτήματα μεταξύ των σύγχρονων ερευνητών σχετικά με το αν είναι όντως ο χώρος που προσδιορίστηκε ως τάφος του Ιησού Χριστού (Πανάγιος Τάφος) από αντιπροσωπεία που εστάλη από τη Ρώμη πριν από 17 αιώνες.

ΣΆΒΒΑΤΟ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Έλληνας επιστήμονας της NASA θα αναζητήσει τα πρώτα ίχνη της δημιουργίας του Ηλιακού Συστήματος


Ο Ιωάννης Μπαζιώτης είναι ο πρώτος Έλληνας επιστήμονας που συμμετέχει στην ειδική αποστολή της NASA, στο «θησαυροφυλάκιο» των μετεωριτών στην Ανταρκτική.
Ο επίκουρος καθηγητής Ορυκτολογίας – Γεωλογίας, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ετοιμάζεται να αναχωρήσει για την παγωμένη ήπειρο, καθώς έχει επιλεγεί από την αμερικανική διαστημική υπηρεσία για να λάβει μέρος σε μια υψηλότατου επιπέδου αποστολή, την ANSMET (The Antarctic Search for Meteorites), που από το 1976 λαμβάνει χώρα σε μια μοναδική για τα χαρακτηριστικά της περιοχή, γεωγραφικό σημείο που έχει επιλέξει ως πεδίο ερευνών η γνωστή σε όλους NASA.

ΤΡΊΤΗ, 21 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Πρώτα πακέτα υπερυψηλών ταχυτήτων στο Internet


Ξεκίνησε η εποχή του Διαδικτύου υπερυψηλών ταχυτήτων στην Ελλάδα. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ενέκρινε τα τιμολόγια χονδρικής για τη μεταπώληση των συνδέσεων μέσω οπτικών ινών, ενώ δύο εταιρείες χθες ανακοίνωσαν την τιμολογιακή πολιτική τους. Πρόκειται για τον ΟΤΕ και την Wind, που ανακοίνωσαν τις πρώτες ευρυζωνικές συνδέσεις με ταχύτητες 100 Mbps και 200 Μbps.

Βρέθηκε απολιθωμένο δάσος στην Ανταρκτική

Πλήθος ευρημάτων τα τελευταία χρόνια υποδεικνύουν ότι κοντινότερο αλλά και μακρινό παρελθόν η Ανταρκτική δεν ήταν πάντοτε η παγωμένη ήπειρος που όλοι γνωρίζουμε αλλά κάποτε ήταν ένας τροπικός παράδεισος! Μια νέα ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει αυτή την αναπάντεχη για εμάς εικόνα της Ανταρκτικής.
Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ουισκόνσιν-Μιλγουόκι στις ΗΠΑ ανακάλυψαν απολιθωμένα δέντρα που ανήκαν σε ένα δάσος που υπήρχε πριν από 280 εκ. έτη στην Ανταρκτική. Οι ερευνητές εντόπισαν τα δέντρα στα Τρανσανταρκτικά Ορη τα οποία χωρίζουν την Ανατολική από την Δυτική Ανταρκτική.

ΔΕΥΤΈΡΑ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Προβληματισμός για τον πρώτο «αστεροειδή» από άλλο αστρικό σύστημα: Έχει μήκος 400 μέτρα και μεταλλική δομή!

Προβληματισμός επικρατεί  από την αποκάλυψη ότι ο «αστεροειδής» Oumuamua, το πρώτο διαστημικό σώμα που εισήλθε στο ηλιακό μας σύστημα προερχόμενο από ένα άλλο αστρικό σύστημα, έχει μεταλλική δομή και σχήμα… πούρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 17 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2017


Έγινε η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο (;)

Αν αληθεύει, θα πρέπει να μιλάμε καλύτερα για μεταμόσχευση σώματος σε κεφάλι και όχι κεφαλιού σε σώμα. Hellas -Sciense-technology
_____________________________
Επιτυχημένη ήταν η πρώτη μεταμόσχευση ανθρώπινου κεφαλιού στον κόσμο. Η επέμβαση, που έγινε σε ένα πτώμα στην Κίνα και κράτησε για 18 ώρες, έδειξε ότι είναι δυνατή η επανασύνδεση του κεφαλιού με τη σπονδυλική στήλη, τα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία.