18.12.17

H νέα έκδοση του ρωσικού άρματος μάχης Τ-90MS

Σημαντικές λεπτομέρειες διέρρευσαν για το ρωσικό άρμα μάχης Τ-90MS. Σχετικό θέμα του Τζέιμς Μπίγκαμ φιλοξενεί το τελευταίο τεύχος του «Jane’s International Defence Review», το οποίο εκδίδεται από τον οργανισμό αμυντικών πληροφοριών IHS Jane’s.

Το άρμα διαθέτει το σύστημα ελέγχου πυρός Kalina, σε συνδυασμό με το λειόκαννο πυροβόλο των 125mm 2A46M-5 (που εξοπλίζει και τα Τ-90Μ) και το σύστημα UDP T05BV-1 (ROWS). Διαθέτει επίσης το σύστημα αναγνώρισης IFF Remeshok, ηλεκτροπτικά συστήματα και σταθεροποιητή.
Το σύστημα ελέγχου πυρός συνδέεται με το σκοπευτικό Sosna-U και το πανοραμικό οπτικό όργανο Falcon Eye για τον αρχηγό πληρώματος. Το Sosna-U είναι ικανό να καθοδηγήσει κατευθυνόμενους με λέιζερ πυραύλους.
Επίσης, παρέχει σταθεροποίηση στον κάθετο και οριζόντιο άξονα και μεγέθυνση Χ4 και Χ12. Το Falcon Eye έχει παρόμοιες δυνατότητες και επιπλέον θερμική ανίχνευση. Αμφότερα διαθέτουν αποστασιόμετρο λέιζερ που με ακτίνα δράσης 7,500 μ. και είναι ικανό να αναγνωρίζει στόχους σε απόσταση 5 χλμ. την ημέρα και σε απόσταση 3.300 μ. σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
Τα σκοπευτικά συνδέονται από τον υπολογιστή ελέγχου πυρός 1V528-2 που εντάσσει μετεωρολογικά στοιχεία από τοποθετημένους στην οροφή του πύργου του άρματος αισθητήρες ατμοσφαιρικής πίεσης και θερμοκρασίας. Παράλληλα ο υπολογιστής δέχεται δεδομένα από το σύστημα επιλογής βλήματος 1V216-2.
Όλες οι πληροφορίες μεταφέρονται στην κονσόλα BV1-2 παρέχοντας στον αρχηγό πληρώματος όλες τις αναγκαίες πληροφορίες. Επιπλέον, το Kalina είναι το πρώτο ρωσικό σύστημα ελέγχου πυρός που διαθέτει εξωτερικό σύστημα επιτήρησης.
defence-point