4.12.17

Εντόπισαν τους διακινητές - Ψάχνουν το δίκτυο


Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στο Εκουαδόρ, το Περού και τη Βραζιλία «σύχναζε» ο 33χρονος Μάρτιν στο διαμέρισμα του οποίου βρέθηκαν 135 κιλά κοκαΐνης.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, την οποία παρουσιάζει το zougla.gr, από το διαβατήριο του, προκύπτει ότι ο 33χρονος έκανε συχνά ταξίδια σε χώρες της Λατινικής Αμερικής εισάγοντας στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών.



(Το διαβατήριο του Μάρτιν)
Στενός συνεργάτης του και, νοικάρης του διαμερίσματος ο οποίος μάλιστα κατέβαλε και τα χρήματα της μίσθωσης, είναι ένας Σέρβος ονόματι Ivan. Ο Ivan, όπως προκύπτει από τα έγγραφα, διήγαγε και αυτός πολυτελή βίο χρησιμοποιώντας για τις μετακινήσεις του μία Porche Macan καθώς και μία Mercedes.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που διαφεύγει της σύλληψης και, σύμφωνα με τον μεσίτη που βρήκε γιαλογαριασμό του το διαμέρισμα, παρουσιαζόταν σαν επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην Ελβετία αναζητώντας σπίτι για τον φίλο του Μάρτιν. 

Οι δύο άντρες από τη Σερβία, προφανώς σε συνεργασία και με άλλα άτομα τα οποία ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, συνέθεταν ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο σκόπευε να γεμίσει με άσπρη σκόνη τόσο τα γνωστά στέκια της Αθήνας όσο και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα κέρδη τους μάλιστα υπολογίζονται στα 15 εκατομμύρια ευρώ!

Ήταν μάλιστα τόσο οργανωμένοι που, όπως αναφέρεται στα δικόγραφα, διατηρούσαν σημειώσεις (31 στον αριθμό) στις οποίες αναγράφονταν οι διακινηθείσες ανά ημερομηνία ποσότητες κοκαΐνης, με τα αντίστοιχα λογότυπα τους και τα χρήματα που απέφερε η πώληση. Τα λογότυπα που χρησιμοποιούσαν για τα ναρκωτικά ήταν και αυτά ευφάνταστα, όπως «ΚΤΜ», «Under Armour», «ΜG1» και «?». 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό του 33χρονου Σέρβου ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα όταν στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών έφτασαν πληροφορίες οι οποίες έκαναν λόγο για άτομο 30-35 ετών, ψηλό, αδύνατο, μελαχρινό, το οποίο διαμένει στη Βάρκιζα και διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. 

Παράλληλα, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το εν λόγω άτομο διακινεί ποσότητες στην Ελλάδα έναντι 40.000 ευρώ το κιλό χρησιμοποιώντας ένα μαύρο αυτοκίνητο Volvo και ένα ποδήλατο. 


Ο 33χρονος συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με τους συνηγόρους Σάκη Κεχαγιόγλου και Γεώργιο Δρύλλη.




 Η κατάθεση του ιδιοκτήτη του πολυτελούς διαμερίσματος στη Βάρκιζα





H κατάθεση του μεσίτη για τη γνωριμία με τον Ivan μέσω μίας γυναίκας




Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση

«Πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα, όπου διέμενε 33χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος υπήκοος Σερβίας, συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται. 

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι όποιοι, μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών, σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Κατόπιν των ανωτέρω, προχθές το απόγευμα (Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017), οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 35χρονος αλλοδαπός.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης - φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (124) συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής. 



Συνολικά κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κοκαΐνης βάρους -136- κιλών και -75- γραμμαρίων,
• το χρηματικό ποσό των -12.830- ευρώ και -3- δολαρίων Η.Π.Α.,
• ΙΧΕ αυτοκίνητο και ποδήλατο,
• τέσσερις (4) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
• δύο (2) θερμοσυγκολητές και
• πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι αλλοδαποί είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή».





Zougla.gr