19.12.17

Τι κρύβεται πίσω από το έγκλημα-σοκ στους Αγίους Αναργύρους

Όλες οι εκτιμήσεις των αστυνομικών για την οικογενειακή τραγωδία που έχει συγκλονίσει - «Κάθε μέρα έδερνε την γυναίκα του για να της πάρει λεφτά» αποκαλύπτει στενός συγγενής

Το κίνητρο που ώθησε τον 47χρονο αρχιφύλακα να σκοτώσει το παιδί, τη σύζυγο, την πεθερά του και στη συνέχεια να στρέψει το όπλο στον εαυτό του για να γράψει με αίμα το φινάλε του μιας ταραχώδους σχέσης αναζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για να κλείσουν και τυπικά το φάκελο της οικογενειακής τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους. 


Σήμερα το πρωί, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών αναμένεται να διενεργηθεί νεκροτομή στα τέσσερα πτώματα προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για το πώς ακριβώς στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου. Την ίδια ώρα, εύλογα ερωτήματα για το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος οπλισμένος που βρίσκεται στον στενό κύκλο ενός πρώην πρωθυπουργού φθάνει στο σημείο να δολοφονήσει και το ίδιο του το παιδί για ασήμαντη αφορμή... Έτσι, τίθεται για άλλη μια φορά το ερώτημα για την ανεπάρκεια των ψυχολόγων - ψυχιάτρων στην ΕΛ.ΑΣ καθώς 40 επιστήμονες δεν αρκούν για να εξετάζουν κάθε πέντε χρόνια περισσότερους από 50.000 ένστολους που οπλοφορούν. 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο Χρήστος Ζαπαντιώτης είχε πάρει την απόφαση να ξεκαθαρίσει τις οικογενειακές και οικονομικές του διαφορές το βράδυ της Κυριακής. Είχε επιστρέψει από διήμερο ταξίδι στα Γιάννενα συνοδεύοντας τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και ανέβηκε τις σκάλες του διαμερίσματος του 2ου ορόφου, αποφασισμένος για όλα... «Ο Χρήστος μετά από πολύχρονη σχέση, παντρεύτηκε το 2012 τη ρευματολόγο. Όμως δεν ήταν εύκολη η ζωή τους. Υπήρχαν διαρκώς προστριβές με την πεθερά του, και αυτή γιατρός, η οποία δεν συμφώνησε ποτέ με την απόφαση της κόρης της να παντρευτεί έναν χαμηλόβαθμο αστυνομικό» αναφέρει στο protothema.gr στενός φίλος του δράστη και αυτόχειρα και συνεχίζει: «Έμεναν στον 2ο όροφο ενώ στον 1ο κατοικούσε η πεθερά του και στο ισόγειο ήταν ένα κατάστημα. Πληροφορίες λένε ότι υπήρχε μια προστριβή σχετικά με τα κληρονομικά καθώς ο Χρήστος πίεζε προκειμένου να γραφτούν τα σπίτια στο όνομά του ενώ ήθελε κατά κάποιο τρόπο το ιατρείο της γυναίκας του να γίνει στο ισόγειο ή στον 1ο όροφο του σπιτιού προκειμένου να είναι κοντά στο παιδί τους. Μάλιστα, λέγεται ότι η σύζυγος και η πεθερά του, ως αντιστάθμισμά σε αυτές τις απαιτήσεις έθεταν το θέμα της διάστασης του ζευγαριού». 

Ο δολοφόνος και αυτόχειρας Χρήστος Ζαπαντιώτης



Οι αστυνομικοί από το σημείο που βρέθηκαν οι νεκροί μέσα στο σπίτι αλλά και το χρόνο θανάτου των τεσσάρων προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο αρχιφύλακας πήγε αποφασισμένος να σκοτώσει ή αν έχασε τον έλεγχο πάνω στον καβγά. Οι πρώτες εκτιμήσεις και από ιατροδικαστικής πλευράς λένε πως μεσολάβησε αρκετός χρόνος ανάμεσα στη δολοφονία της 49χρονης γιατρού και της αυτοκτονίας του 47χρονου αστυνομικού. Μάλιστα, θεωρείται πιθανό να ξεπέρασε τη μια με μιάμιση ώρα γεγονός που δείχνει ότι ο αρχιφύλακας είχε το χρόνο να σκεφτεί τι έκανε, να αναλογιστεί το κακό που προκάλεσε και να πάρει την απόφαση να στρέψει το υπηρεσιακό όπλο στον εαυτό του και να πατήσει τη σκανδάλη. Βέβαια, κανείς από αυτούς που γνώριζαν τι συνέβαινε στην οικογένεια δεν έμεινε ζωντανός κάνοντας έτσι πολύ δύσκολο το έργο της Αστυνομίας για να κλείσει και τυπικά ο φάκελος. 



Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αργά το βράδυ της Κυριακής το ζευγάρι άρχισε και πάλι να τσακώνεται για τα κληρονομικά και τα διαμερίσματα. Ακούγοντας φωνές, ανέβηκε στο 2ο όροφο και η πεθερά του αρχιφύλακα και πιθανότατα, λένε οι αναλυτές της Ασφάλειας, να απείλησε τον 47χρονο με διάσταση ή διαζύγιο, αυτός να θόλωσε και να έβγαλε το υπηρεσιακό του πιστόλι. Πρώτα έριξε δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στη συνέχεια με τρεις σφαίρες στο στήθος σκότωσε τη σύζυγό του. Αμέσως μετά σημάδεψε με το ίδιο όπλο την πεθερά του που βρισκόταν στο σαλόνι και με δύο σφαίρες της πήρε τη ζωή. Έπειτα, πήγε στο υπνοδωμάτιο όπου κοιμόταν η 4 ετών κόρη του, την πυροβόλησε στο κεφάλι και μετά πρέπει για τουλάχιστον μία ώρα να παρέμεινε στο χώρο της φρίκης προκειμένου να δει τι θα κάνει. Εκείνο που κάνει εντύπωση στους αστυνομικούς είναι γιατί δεν ακούστηκε κανείς από τους επτά πυροβολισμούς με αποτέλεσμα το έγκλημα να αποκαλυφθεί το μεσημέρι της επόμενης ημέρας. 



Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με το φάκελο του 47χρονου αρχιφύλακα, βρισκόταν στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού από το 1996, δεν υπήρχε σε βάρος του κανένα πειθαρχικό παράπτωμα, το 2011 πέρασε από την επιτροπή αξιολόγησης προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι σε θέση να φέρει όπλο και στις αρχές του 2017 υποβλήθηκε σε ψυχομετρικά τεστ τα οποία και πέρασε και συνεπώς κρίθηκε ικανός να βρίσκεται στο πλευρό ενός πρώην πρωθυπουργού. 

Ο αδερφός της άτυχης πεθεράς καταγγέλλει στο protothema.gr: «Η αδερφή μου έλεγε ότι υποφέρουμε. Ήταν ένας εγκληματίας. Κάθε μέρα την έδερνε για να της πάρει τα λεφτά. Ήθελε λεφτά από την γυναίκα του για να πάρει ένα αυτοκίνητο και την έδερνε. Τότε, ανέβηκε η αδερφή μου επάνω και τους σκότωσε όλους». 
Ακούστε τον αδερφό της πεθεράς που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές από την οικογενειακή τραγωδία



protothema