31.12.17

Υπουργείο Εξωτερικών προς Τουρκία: «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται»


«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται» απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στις απειλές της Άγκυρας για «επιπτώσεις» στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, εξαιτίας της χορήγησης ασύλου -από την Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου– σε έναν εκ των των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου του 2016.

Η ελληνική διπλωματία, υποδεικνύοντας στη «νευρική» Τουρκία πώς οφείλουν να λειτουργούν οι δημοκρατίες, προσάπτει στο ισλαμιστικό καθεστώς της Άγκυρας έλλειμμα δημοκρατικής συμπεριφοράς και συνάμα απαντά στις ανυπόστατες τουρκικές κατηγορίες ότι η χώρα μας «προστατεύει και εναγκαλίζεται πραξικοπηματίες».
Κάνει μάλιστα σαφές στους ισλαμιστές της τουρκικής κυβέρνησης ότι η Ελλάδα δεν είναι μια χωρά που η Τουρκία είναι σε θέση να απειλήσει.
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι η πίστη της Ελλάδας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως αδυναμία, αλλά ως δύναμη.

Η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν.
»Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

tribune