1.12.17

Σε πανικό ο Ερντογάν με τη δίκη στις ΗΠΑ και αντιδρά πολύ σπασμωδικά…


Με το προφίλ του «παγκόσμιου ηγέτη» του μουσουλμανικού κόσμου απόλυτα «τσαλακωμένο» και τη βεβαιότητα ότι το καθεστώς του είναι βουτηγμένο στην απόλυτη διαφθορά με πρώτη και καλύτερη την οικογένειά του, ο Ρετζέπ Ταγί Ερντογάν έχει επιλέξει να «πετάει τη μπάλα στην κερκίδα», επιχειρώντας -ως συνήθως- να δημιουργήσει την εντύπωση στις μάζες των αγράμματων και θρησκόληπτων οπαδών του ότι πίσω από τις κατηγορίες κρύβεται μια μεγάλη συνωμοσία εναντίο της Τουρκίας, με αποτέλεσμα όμως να βυθίζει ολοένα και περισσότερο την ίδια του τη χώρα.

Πλέον «δυτικοποιείται» υπό την έννοια ότι παίζει το χαρτί της «συνωμοσίας της CIA» για να τον ανατρέψει, βάζοντας την τουρκική «Δικαιοσύνη» να στοιχηθεί στο πλευρό του (σ.σ. αν ήθελε ας έκανε και αλλιώς) και να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για πρώην στέλεχος της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA: Central Intelligence Agency), το οποίο κατηγορεί για ενεργή ανάμιξη στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.
Πρόκειται για τον Γκρέιαμ Φούλερ, εκ των κορυφαίων αναλυτών της CIA για την ευρύτερη περιοχή, όχι πάντα ιδιαίτερα «φιλικός» απέναντι στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πληροφοριών (NIC: National Intelligence Council), κι αν δεν μας απατά η μνήμη μας με θητεία στο περίφημο think tank, RAND Corporation.
Η παράνοια του Ερντογάν όμως παρασύρει κι έναν εξέχοντα ακαδημαϊκό αμερικανικού πανεπιστημίου και στέλεχος δεξαμενών σκέψης (think tanks), όπως το Woodrow Wilson International Center for Scholars, τον Χένρι Μπάρκεϊ, στο οποίο ήταν διευθυντής του προγράμματος που αφορούσε στη Μέση Ανατολή, για τον οποίο επίσης διατυπώνονται υποψίες εμπλοκής στον σχεδιασμό του πραξικοπήματος.
Πριν από λίγες ώρες έγινε επίσης γνωστό, ότι η Εισαγγελία Κωνσταντινούπολης διέταξε την κατάσχεση της περιουσίας του Ρεζά Ζαράμπ και των συγγενών του, του Τουρκοϊρανού επιχειρηματία (λαθρ)έμπορου χρυσού με τη βοήθεια του οποίου οι ισλαμιστές κλέφτες, απατεώνες και λωποδύτες που κυβερνούν την Τουρκία μαζί με τον Ερντογάν, παρέκαμπταν τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, αποσπώντας εκατομμύρια δολάρια σε μίζες για τη βοήθεια που πρόσφεραν.
Αίφνης, διαπίστωσαν οι τουρκικές αρχές… στρατιωτική κατασκοπεία και ζητείται η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Ρεζά Ζαράμπ και άλλων συνολικά 23 ατόμων, μεταξύ των οποίων και η διάσημη σύζυγός του, καλλιτέχνιδα Εμπρού Γκιουντές και η κόρη τους Αλάρα. Αφού έκαναν το λάθος και παρέμειναν στην Τουρκία…
Είναι προφανές ποια είναι η πραγματική συνωμοσία κατά της Τουρκίας, την οποία έστησαν για ιδιοτελείς σκοπούς ο Ερντογάν και η παρέα του. Αν υπήρχε στοιχειώδης Δημοκρατία και ελευθερία στην Τουρκία άλλων οι περιουσίες έπρεπε να δημευθούν και οι ίδιοι να σαπίσουν στην πιο μακρινή φυλακή της Ανατολίας, εάν γλίτωναν την επαναφορά της θανατικής καταδίκης, που τόσο πολύ ήθελε ο απατεώνας Ερντογάν για τους Γκιουλενιστές…
defence-point