20.12.17

Τουρκία: «Οι Αμερικανοί μας δίνουν ψεύτικες βόμβες για να μην εξολοθρεύσουμε το ΡΚΚ»!

Βόμβες...κρότου  και λάμψης! Juan
Σε νέο «χαμηλό» πέφτουν οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις καθώς η τουρκική Στρατοχωροφυλακή κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι παραδίδει στην τουρκική Αεροπορία (ΤΗΚ) «τζούφιες» βόμβες που δεν σκάνε όταν χρησιμοποιούνται εναντίον των μαχητών του ΡΚΚ.

«Δυστυχώς οι βόμβες που ρίχνουν τα μαχητικά μας είναι ψεύτικες» αναφέρει ανώτατο στέλεχος της Στρατοχωροφυλακής που έχει την ευθύνη της κουρδόφωνης νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Ο αξιωματούχος αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικά περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα τον περασμένο μήνα στις περιφέρειες Van, Sirnak και Bitlis, όπου το PKK είναι ενεργό.
«Τρεις βόμβες έπεσαν σε μια ομάδα επτά τρομοκρατών του PKK. Αν και οι βόμβες ρίχτηκαν σε απόσταση 25-30 μέτρων από τον στόχο, ένας εκ των τρομοκρατών επιβίωσε.
Στην άλλη περίπτωση μια βόμβα έπεσε εντός 8 μέτρων από δύο τρομοκράτες οι οποίοι βρίσκονταν κάτω από ένα δέντρο αλλά αυτοί σηκώθηκαν σα να μην είχε γίνει τίποτα.
Πως είναι δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο; Συνήθως μια μόνο βόμβα σκλοτώνει τους πάντες σε απόσταση 300 μέτρων από το σημείο πτώσης
Είναι μια αμερικανική εταιρεία που κατασκευάζει αυτές τις βόμβες»
Ο αξιωματούχος δεν ονομάτισε την εταιρεία.
Ο Aaron Stein είναι ανώτερος αναλυτής του  Atlantic Council με ειδίκευση σε θέματα ασφαλείας και έγραψε εκτενώς για την Τουρκία λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου διοικητής είναι «εξωφρενικοί και ηλίθιοι»
Οι ΗΠΑ βοήθησαν την Τουρκία να πολεμήσει το PKK για δεκαετίες προμηθεύοντας bomb kits ακριβείας, επιθετικά ελικόπτερα και πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για στόχους θέσεων των ανταρτών
Η CIA έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην σύλληψη του Κούρδου ηγέτη του PKK Abdullah Ocalan το 1999 σε μια ιστορία η οποία είχε πλήξει το γόητρο της Ελλάδας για την προχειρότητα με την οποία επέλεξε η τότε ελληνική κυβέρνηση του Κ.Σημίτη να τον φυγαδεύσει κάπου... στην Αφρική.
Μόλις πέρσι, το αμερικανικό Defense News ανέφερε ότι το Πεντάγωνο επιβράβευσε τις  Ellwood National Forge, General Dynamics Ordnance και Tactical Systems με ένα συμβόλαιο $682.9 εκατομμυρίων προς πώληση μη αποσαφηνισμένου αριθμού έξυπνων βομβών  διαμέσου Foreign Military Sales
Η πώληση των BLU-109 που είναι καταστροφείς καταφυγίων δόθηκαν πρώτες στην Τουρκία με πιθανή χρήση τους κατά των ορεινών κρυψώνων του ΡΚΚ στη συνοριογραμμή με Ιράν και Ιράκ.
Οι βόμβες αναμένεται να παραδοθούν στην Τουρκία το 2020 και οι Τούρκοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι θα έχουν ένα game-changing αποτέλεσμα κατά των Κούρδων μαχητών
Όμως αυτή την στιγμή οι Τούρκοι διακατέχονται από παράνοια καθώς θεωρούν βέβαιο ότι οι Αμερικανοί επιδιώκουν την δημιουργία ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.
Αυτό όμως που δηλητηρίασε εντελώς το «πηγάδι» ήταν η απόφαση του Πενταγώνουν να εξοπλίσει και εκπαιδεύσει τις μονάδες του Syrian Kurdish People’s Protection Units (YPG), που έχουν δημιουργηθεί και κατευθύνοτναι από το PKK. Η Τουρκία επιμένει ότι πρόκειται περί της ίδιας οργάνωσης (και να λέμε την αλήθεια έτσι είναι)
Ο Τούρκος διοικητής που μίλησε στην Sozcu εμφανίστηκε να λέει ότι οι ΗΠΑ ελπίζουν να δουν την Τουρκία να «βαλτώνει» εναντίον του YPG στην Afrin, έναν κουρδικό θύλακα στην Συρία
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan συνεχώς απειλεί ότι θα εισβάλλει στην Afrin και σε άλλες ελεγχόμενες από το YPG πόλεις στα σύνορα με την Συρία λέγοντας ότι «πρέπει να εκαθαριστούν από τους τρομοκράτες»
Ο διοικητής προφανώς αυτό το θεωρεί κακή ιδέα. Προειδοποιεί ότι «ο στρατός μας σκοπίμως παγιδεύεται σε έναν πόλεμο με μαχητικά τα οποία μεταφέρουν ψεύτικες βόμβες. Αυτό είναι ένα σχέδιο για να εξοντωθούν οι στρατιώτες μας»
Ως προς τις ΗΠΑ δεν στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα για τις σχέσεις τους με το YPG. Σε μια πρόσφατη τηλεοπτική ανάλυση ο Jonathan Cohen ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ δήλωσε στην Ουάσιγκτον για δεύτερη φορά αυτή την χρονιά ότι αυτοί οι δεσμοί «είναι μεταβατικοί, τακτικοί και προσωρινοί» αλλά τα στελέχη του Πενταγώνου στο συριακό έδαφος διαβεβαιώνουν το YPG περί του αντιθέτου.