12.12.17

Βίντεο: Δείτε τους δράστες να τοποθετούν τα εκρηκτικά στο βενζινάδικο στην Ανάβυσσο

Διακρίνονται δύο άτομα με μηχανάκι να αφήνουν ένα δέμα, λίγο πριν τη στιγμή της έκρηξης

Την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού από έναν άνδρα και το συνεργό του σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη λεωφόρο Κωνσταντίνου 100 στην Ανάβυσσο κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας. 


Όπως φαίνεται στο βίντεο-ντοκουμέντο που εξασφάλισε το protothema.gr, δύο άντρες, που επιβαίνουν σε ένα μηχανάκι, σταματούν μπροστά στην είσοδο του βενζινάδικου. Ο ένας κατεβαίνει από το δίκυκλο και αφήνει μπροστά από την πόρτα του πρατηρίου ένα δέμα. Στη συνέχεια φεύγει τρέχοντας, ανεβαίνει και πάλι στο μηχανάκι και φεύγει από την λεωφόρο Καραμανλή με κατεύθυνση προς την παραλιακή.  Λίγα λεπτά αργότερα η κάμερα σταματάει να γράφει, το βενζινάδικο τυλίγεται στις φλόγες ενώ η ισχυρή έκρηξη η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από μασούρι δυναμίτιδας προκαλεί υλικές ζημιές μέχρι και στις γύρω πολυκατοικίες. 

"Στις κάμερες ασφάλειας είδαμε δύο άτομα με μηχανάκι να αφήνουν ένα δέμα λίγο πριν τη στιγμή της έκρηξης και μετά είδαμε τον καπνό", δήλωσε στην κάμερα του protothema.gr ο Μιχάλης Κιούσης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος που είναι και ο ιδιοκτήτης του εν λόγω πρατηρίου. 
"Στις 5:20 ακούσαμε έναν τρομερό θόρυβο. Κατεβήκαμε κάτω, είχε πάρει λίγο φωτιά και αφού την έσβησε η πυροσβεστική είδαμε έναν τεράστιο κρατήρα στην είσοδο του μαγαζιού" περιέγραψε νωρίς το πρωί της Τρίτης στο ΘΕΜΑ 104,6 ο ίδιος.

Όπως είπε, μάλιστα, από τύχη δεν υπήρξαν θύματα καθώς “στις 5:50 ανοίγω εγώ και στις 6:50 έρχεται ο πρώτος υπάλληλος”.

"Στο σπίτι μου έσπασαν τζάμια από το ωστικό κύμα και τα θραύσματα. Ήταν τόσο ισχυρή η έκρηξη που μετακινήθηκε η κάσα της πόρτας. Ήμουν σίγουρη ότι δεχθήκαμε κεραυνό", δήλωσε ένοικος σπιτιού που βρίσκεται απέναντι από το βενζινάδικο και υπέστη ζημιές από την έκρηξη.



protothema