28.12.17

Σταγόνες στον ωκεανό...


Εκατοντάδες αλλοδαποί  πωλούν, όλη τη διάρκεια της ημέρας λαθραία τσιγάρα και καπνό στη Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη!
Juan


Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για την καταπολέμηση του παρεμπορίου λαθραίων τσιγάρων, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβαν τρία (3) άτομα σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Τελωνειακού Κώδικα.


Πρόκειται για 56χρονη ημεδαπή και δύο 18χρονους αλλοδαπούς, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους κατείχαν και διέθεταν προς πώληση σε διερχόμενους πολίτες λαθραία καπνικά προϊόντα. Συνολικά κατασχέθηκαν (493) πακέτα τσιγάρα και (46) συσκευασίες καπνού που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επίσης, από αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον (741) πακέτα τσιγάρα (28) συσκευασίας καπνού  που δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα, που θα ορίσει τακτική δικάσιμο, θα τους αφήσει ελεύθερους και...μη τους είδατε! (εκτός αν πάτε πάλι στη πλατεία Αριστοτέλους για...τσιγάρα)

Η λύση δεν ευρίσκεται ούτε στη δραστηριότητα της αστυνομίας, ούτε των δικαστικών Αρχών. Η λύση είναι μία: "Οποιος αλλοδαπός (λαθρομετανάστης κ.λ.π.) συλλαμβάνεται για παράνομες πράξεις, να απελαύνεται με συνοπτικές διαδικασίες.
Ή θέλουμε λύση του προβλήματος ή κοροϊδευόμαστε εις βάρος της Εθνικής οικονομίας και της δημοσίας τάξεως.

ΑΛΕΞ/Efenpress