1.12.17

Τι αλλαγές στον Στρατό ανακοίνωσε ο Καμμένος - Ο νέος ρόλος της 1ης Στρατιάς


Τι αλλαγές στον Στρατό ανακοίνωσε ο Καμμένος - Ο νέος ρόλος της 1ης Στρατιάς. Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει το ΑΑΣ για να τις επικυρώσει

Αλλαγές στους σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς εξήγγειλε  από τη Λάρισα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μετά το τέλος της τελετής απονομής πολεμικών σημαιών στις 4 μείζονες διοικήσεις - σχηματισμούς του Στρατού Ξηράς (1η ΣΤΡΑΤΙΑ EU/OHQ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'', ΑΣΔΕΝ ''ΑΙΓΕΑΣ'', Γ'ΣΣ/NRDC-GR ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', Δ'ΣΣ ''ΘΡΑΚΗ''), ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε πως επίκεινται αλλαγές στο ΣΞ.



Συγκεκριμένα, ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ και θα ανακοινωθούν επίσημα οι νέες αρμοδιότητες των σχηματισμών με κέντρο τη Λάρισα και την 1η Στρατιά.



«Οι τέσσερις σχηματισμοί, δεν είναι καινούργιοι σχηματισμοί. Είναι σχηματισμοί που έχουν υπηρετήσει την πατρίδα μας, έχουν χύσει αρκετό αίμα και έχουν δημιουργήσει ήρωες.

Στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αναλαμβάνουν και οι τέσσερις σχηματισμοί μια ιδιαίτερη αποστολή. Εντός των επομένων ημερών, θα συνεδριάσει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και θα μάθετε τις αλλαγές που θα γίνουν.

Αυτοί οι σχηματισμοί αναλαμβάνουν ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες με κέντρο την Λάρισα και την 1η Στρατιά»


Πηγές; kranosgr.blogspot.gr , larissanet.gr,armyvoice.gr