19.11.17

ΕΚΤΑΚΤΟ: To αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Benfold» συγκρούστηκε με ιαπωνικό ρυμουλκό - Η 5η φέτος για το U.S. Navy!


-Ερωτηματικά προκαλεί ένα νέο περιστατικό σύγκρουσης πλοίου του αμερικανικού Ναυτικού για το αξιόμαχό του.
Το αντιτορπιλικό USS Benfold συγκρούστηκε το Σάββατο με ιαπωνικό ρυμουλκό που παρεξέκλινε της πορείας του κατά την διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ανοικτά της Ιαπωνίας, το πέμπτο κατά σειρά περιστατικό φέτος χωρίς όμως να υπάρξουν θύματα αυτήν την φορά.

Το USS Benfold μετείχε σε άσκηση ρυμούλκησης στον Κόλπο Σαγκάμι όταν το ιαπωνικό ρυμουλκό δεν είχε προώθηση και προσέκρουσε σε αυτό, σύμφωνα με τον 7ο Αμερικανικό Στόλο.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ιαπωνικές και αμερικανικές δυνάμεις μετείχαν σε δεκαήμερη κοινή ναυτική άσκηση έως τις 26 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο μιας επίδειξης ισχύος προς τη Βόρεια Κορέα, οι πυρηνικές φιλοδοξίες της οποίας κυριάρχησαν στις συνομιλίες στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου του ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ασία.

Δύο μήνες νωρίτερα, τον Ιούνιο, το USS Fitzgerald και ένα φορτηγό συγκρούστηκαν ανοικτά της Ιαπωνίας, με συνέπεια επτά ναυτικοί να χάσουν τη ζωή τους.


Υπήρξαν επίσης δύο ακόμη περιστατικά λιγότερο γνωστά. Τον Ιανουάριο, το USS Antietam προσάραξε κοντά στη βάση του στην Ιαπωνία και, τον Μάιο, το USS Lake Champlain προσέκρουσε σε νοτιοκορεατικό αλιευτικό σκάφος.