6.11.17

Άσκηση του τουρκικού Ναυτικού με πραγματικά εντός του Πεδίου Βολής Άνδρου! - Υπό παρακολούθηση κορβέτα του TΝ

Μετά από μια σειρά σοβαρών προκλήσεων όπως η υπέρπτηση πάνω από τα Ίμια από τουρκικό ελικόπτερο της Ακτοφυλακής και τους λεονταρισμούς της Άγκυρας μετά την κοινή ελληνο-αιγυπτιακή άσκηση Μέδουσα-5 η οποία διεξήχθη νότια της Ρόδου η Τουρκία προχωρά σε ακόμη μια κίνηση σοβαρής κλιμάκωσης αυτή τη φορά στην ευαίσθητη περιοχή του Πεδίου Βολής Άνδρου.  

Έτσι η Τουρκία με την NAVTEX 1137/17 εξήγγειλε  άσκηση για σήμερα Δευτέρα στην περιοχή του κεντρικού Αιγαίου με την χρήση πραγματικών πυρών.
Η περιοχή όμως την οποία έχει «δεσμεύσει» η Άγκυρα, εκτός του ότι δεν  σχετική δικαιοδοσία «κλειδώνει» μια μεγάλη περιοχή του κεντρικού Αιγαίου, μέρος της οποίας αποτελεί το πεδίο βολής της Άνδρου!
Σε απάντηση η Αθήνα εξέδωσε σχετική ακυρωτική NAVTEX με αριθμό 680/17 με την οποία προειδοποιεί για το γεγονός. όλα τα παραπλέοντα σκάφη, ότι περιοχή της τουρκικής  NAVTEX βρίσκεται εντός του ΠΒ Άνδρου. 
Η Τουρκία από το πρωί έχει στείλει στην περιοχή που έχει παράνομα δεσμεύσει, μια κορβέτα, την οποία παρακολουθεί από κοντά  κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και η οποία μέσω ασυρμάτου προειδοποίησε σχετικά το τουρκικό πλοίο, να μην προβεί σε καμία εκπομπή πυρών.
Μέχρι πάντως και αργά το απόγευμα  το τουρκικό σκάφος  δεν είχε αποπειραθεί να εισέλθει στο ελληνικό πεδίο βολής.
Η τουρκική NAVTEX
 pronews