1.11.17

Ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά κτύπησαν το ISIS στην Deir ez-Zor (βίντεο)

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έξι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-22M3  έπληξαν στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών στην περιοχή της πόλης Αμπού Κεμάλ στην συριακή επαρχία Ντέιρ εζ-Ζορ, μια μόλις μέρα μετά το μπαράζ εκτοξεύσεων πυραύλων κρούζ τύπου Kalibr από την Μεσόγειο στην ίδια περιοχή από το ρώσικο υποβρύχιο «Veliky Novgorod» κλάσης Varshavyanka.

Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά που απογειώθηκαν από αεροδρόμιο της Ρωσίας πέταξαν πάνω από την Ιράν και το Ιράκ.
Στην Συρία έπληξαν στόχους των μαχητών του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτος, κυρίως σημεία υποστήριξης, όπως και αποθήκες πυρομαχικών και όπλων. 
Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, όλοι οι στόχοι επλήγησαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε με τη χρήση μέσων αντικειμενικού ελέγχου.
Τα βομβαρδιστικά κατά την διάρκεια της επιχείρησης είχαν την κάλυψη μαχητικών βομβαρδιστικών Su-30CM τα οποία είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο Χμεϊμίμ.
Όλα τα αεροσκάφη μετά τη ολοκλήρωση της αποστολής τους επέστρεψαν στις αεροπορικές του βάσεις.
«Τα στρατιωτικά φυλάκια, τα πυρομαχικά και τα αποθέματα όπλων ήταν οι στόχοι των των επιθέσεων. Τα αντικειμενικά συστήματα ελέγχου κατέγραψαν επιτυχίες σε όλους τους καθορισμένους στόχους», ανέφερε σε δήλωσή του το ρώσικο ΥΠΑΜ.
Η ρωσική Αεροπορία έχει συμμετάσχει σ’ αρκετές επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας κατά την διάρκεια των συριακών επιχειρήσεων. Τα στρατηγικά βομβαρδιστικά έχουν χρησιμοποιηθεί κατά στόχων υψηλής προτεραιότητας όπως κέντρα διοικήσεως, αποθήκες πυρομαχικών χρησιμοποιώντας βόμβες ελευθέρας πτώσεως ή υψηλής ακριβείας πυραύλους κρούζ.
Δείτε στο βίντεο:
pronews